Urencontrole en ‘richttijden’ Verhoek Europe

De afgelopen periode hebben wij verschillende vragen ontvangen in verband met het lijstje met ‘richttijden’ dat jullie hebben gekregen van jullie werkgever. Inmiddels hebben jullie een rectificatie ontvangen waarin staat dat het overschrijden van de richttijden geen effect zal hebben op de salarisbetaling. Wij gaan ervan uit dat de grootste zorgen hiermee zijn weggenomen.

Niet alleen wij maar ook de collega’s van de FNV hebben diverse vragen ontvangen. De FNV heeft de VNB daarom gevraagd om een brief te sturen naar Verhoek Europe. Naar aanleiding daarvan zijn de collega’s van de FNV/VNB afgelopen donderdag 23 februari op bezoek geweest bij Verhoek. Er zijn afspraken gemaakt over de wat er op de loonbijlagen moet staan en welke gegevens jullie als chauffeur moeten ontvangen om te kunnen controleren of daadwerkelijk alle gewerkte uren worden betaald conform de cao. Hierover blijft de FNV in contact met Verhoek, wij houden vervolgens contact met de collega’s van de FNV zodat ook wij weten wat er speelt.

Vragen?

Als je vragen hebt over je uren of loonbetaling, dan kun je uiteraard contact met ons opnemen. Dit kan rechtstreeks met de collega’s van het team naleving CAO via naleving-bgv@cnvvakmensen.nl of je kunt ook onderstaande collega's bellen of een bericht sturen via WhatsApp.

Edwin Meijer, specialist naleving CAO beroepsgoederenvervoer
M 06 2306 5395 (op woensdag niet bereikbaar)
en
Linda Kleijwegt, specialist naleving CAO beroepsgoederenvervoer
M 06 2336 0348 (op vrijdag niet bereikbaar)

Wij hebben ook begrepen dat er bij Verhoek Europe geen (actieve) ondernemingsraad is. Mocht jij meer informatie willen over medezeggenschap en misschien een actieve bijdrage leveren, dan kun je contact opnemen met de bestuurder in jouw regio. Dit is Nicole Engmann-van Eijbergen, te bereiken via n.engmann-vaneijbergen@cnvvakmensen.nl of 06 5160 1989 (WhatsApp).