Tussenvonnis FNV/CNV vs XPO/GX

CNV Vakmensen en de FNV voeren bij de rechtbank Oost-Brabant een procedure tegen XPO/GXO. Hieronder [lees verder] volgt een tekst die in opdracht van de rechtbank Oost-Brabant met de (ex)werknemers van XPO/GXO moet worden gedeeld.

Daarom zullen FNV en CNV het volgende doen:

  • Alle werknemers die vallen onder de procedure bij de Rechtbank ontvangen een brief.
  • Hieronder tref je de tekst van de brief en ook het tussenvonnis van 14 september 2022
  • FNV en CNV zullen ledenbijeenkomsten organiseren zodat wij de mensen kunnen uitleggen wat de Rechtbank bedoelt en vragen kunnen beantwoorden. Deze bijeenkomsten zullen waarschijnlijk in november en/of december aanstaande worden gehouden.

In opdracht van de rechtbank Oost-Brabant delen FNV en CNV u het volgende mee:

De vakbonden FNV en CNV voeren bij de rechtbank Oost-Brabant een procedure waarmee zij willen bewerkstelligen dat het deelnemerschap bij Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor het Beroepsvervoer over de weg wordt voortgezet voor de werknemers die in de periode vóór 1 juli 2019 in dienst waren van XPO Supply Chain Netherlands B.V. (voorheen: ND Logistics B.V.) en/of XPO Supply Chain Netherlands II B.V. (voorheen: TD Holding B.V.) en die op 1 juli 2019 in dienst zijn getreden bij XPO Supply Chain Netherlands III B.V. (sinds 28 juni 2022 genaamd: GXO Logistics Netherlands III B.V.)

GXO Logistics Netherlands III B.V. heeft tegen deze vordering van de vakbonden het verweer gevoerd dat deelname aan het Pensioenfonds Vervoer geëindigd is en dat zij in nauw overleg met de Ondernemingsraad tot een nieuwe arbeidsvoorwaardenregeling is gekomen, welke regeling voor de betrokken werknemers onder andere deelname aan een nieuwe pensioenregeling bij a.s.r. inhoudt.

Deze procedure heet een “collectieve actie”. FNV en CNV zijn door de rechtbank aangewezen als exclusieve belangenbehartigers.

Wilt u meer informatie over deze collectieve actie, neem contact op met FNV telefoon: 0800 0225022 of CNV 030 7511570 of neem contact op met uw (voormalig) werkgever telefoon 06-83141958.

Niet meedoen of juist wel meedoen

Als u behoort tot de groep van personen voor wie FNV en CNV opkomen en u vindt het goed dat FNV en CNV ook uw belangen behartigen, dan hoeft u niets te doen.

Als u niet wilt dat uw belangen in deze procedure worden behartigd door FNV en CNV, dan kunt u dat aan de rechtbank Oost-Brabant kenbaar maken. U bent dan niet aan de uitspraak in deze zaak gebonden, maar u kunt er ook geen rechten aan ontlenen.

Als u geen woonplaats of verblijf in Nederland hebt, dan heeft de collectieve actie geen betrekking op uw belangen. Wilt u dat FNV en CNV ook uw belangen in deze procedure behartigen, dan kunt u dat kenbaar maken aan de rechtbank Oost-Brabant.

Wilt u niet dat uw belangen in deze collectieve procedure worden behartigd, of heeft u geen woonplaats of verblijf in Nederland en wilt u juist wel dat ook uw belangen worden behartigd, stuur dan een brief aan:

Rechtbank Oost-Brabant
Team Civiel, afdeling handelszaken,
Postbus 90155
5200 MG ’s Hertogenbosch

U kunt dit doen tot 12 januari 2023

U kunt hiervoor de volgende tekst gebruiken:

“Ik wil niet dat in de collectieve actie van FNV en CNV (zaak/rolnummer C/01/376278/ HA ZA 21-775) mijn belangen worden behartigd en wens mij daarvan te bevrijden.”

Of

“Ik heb geen woonplaats of verblijf in Nederland, maar stem er mee in dat in de collectieve actie van FNV en CNV (zaak/rolnummer C/01/376278/ HA ZA 21-775) mijn belangen worden behartigd.”

Downloads