Hoe ziet jouw pensioen bij Rail en OV er in de toekomst uit?

Als gevolg van de verandering van de wet verandert jouw toekomstig pensioen. Graag informeren wij jou over de tussenstand van de gesprekken, die wij met de werkgevers hierover voeren, tijdens een webinar op 18 mei 2022.

Wet verandert dus jouw pensioenregeling ook

De wetgeving rondom pensioen gaat veranderen. Dat betekent dat de pensioenregeling Rail en OV ook moet veranderen. De bedoeling is dat jouw pensioenregeling per 1 januari 2025 veranderd is. Dat lijkt nog ver weg, maar er is veel voorbereiding voor nodig. CNV Vakmensen en de andere vakbonden zijn daarover in gesprek met de werkgevers. Wij willen een pensioenregeling afspreken, die voldoet aan de nieuwe wet, maar ook het meeste lijkt op de huidige pensioenregeling.

De tussenstand: waar staan we en wat hebben we van jou nodig?

Hoewel nog niet alles tot in detail geregeld is, zowel qua wetgeving als qua pensioenregeling, willen wij jou wel informeren over de tussenstand van de gesprekken over de nieuwe pensioenregeling. Een toelichting door het pensioenfonds vind je via bijgaande qrcode. Bovendien zijn wij benieuwd naar jouw mening als het gaat om wat voor soort regeling heb beste past bij OV en Rail-medewerkers. In de wetgeving zijn er 2 varianten ontwikkeld, te weten de solidaire en de flexibele regeling. Wij zullen die varianten toelichten en om jouw mening vragen over die varianten.

Webinar

Wij nodigen jou van harte uit voor een webinar. Tijdens dat webinar krijg je een toelichting over de tussenstand van de gesprekken over jouw nieuwe pensioenregeling. Na de toelichting gaan wij jou vragen welke keuze jij zou maken op basis van wat je gehoord hebt.

Het webinar vindt plaats op 18 mei 2022 van 19.00 uur tot 20.30 uur.

Je kunt je aanmelden via i.wiersinga@cnvvakmensen.nl.

Graag zien wij jou de 18e mei!

Ike Wiersinga, bestuurder CNV Vakmensen
M 06 23 50 09 86 / E i.wiersinga@cnvvakmensen.nl

Downloads