Al het nieuws

Chauffeurs: welke nieuwe maatregelen heb jij mee te maken?

Afgelopen vrijdag zijn er nieuwe Corona-maatregelen afgekondigd door het Kabinet. We hebben een paar maatregelen op een rij gezet waar jij onderweg mee te maken krijgt.

Algemeen

Het huidige pakket aan maatregelen dat is afgekondigd op 12 november, wordt met 3 weken verlengd en gaat in op zondag 28 november 2021.

Daarnaast een aantal aanscherpingen:

  1. De sluitingstijden gaan naar 17:00 uur. Dit geldt voor de horeca, evenementen, niet-essentiële detailhandel en niet-essentiële dienstverlening
  2. Op al deze locaties geldt aanvullend een bezoekersnorm. Deze is in geplaceerde setting 100% van de 1,5m capaciteit (ongeveer 1/3e van de reguliere capaciteit) en 1 op 5m2 bij doorstroom locaties. Deze locaties sluiten ook om 17:00 uur.
  3. Voor alle publieke binnenruimten geldt een mondkapjesplicht en de plicht om 1,5m afstand te houden, ook voor plekken met een coronatoegangsbewijs (CTB)

Bovenstaande lijstje is langer maar dit zijn de punten waar jij in ieder geval ook mee te maken hebt tijdens je werk. De regels over thuiswerken en bezoek ontvangen zijn in deze mail overbodig.

Tankstations en wegrestaurants

  • De uitzondering voor verzorgingsplaatsen/wegrestaurants/tankstations die aan het hoofdwegennet liggen blijft bestaan. Hier mag de horeca open blijven, ook na 17:00 uur en er geldt geen CTB-plicht. Wel moet ook hier 1,5m afstand worden gehouden en is er een placeringsplicht.
  • Verzorgingsplaatsen/wegrestaurants/tankstations buiten het hoofdwegennet kunnen ook onbeperkt open blijven. Daarmee is ook de winkel van het tankstation uitgesloten van de sluitingstijd. Voor een restaurant/eet- en drinkgelegenheid daar gelden wel de horecaregels, dus om 17:00 dicht. Afhaal blijft wel mogelijk.
  • Voor wegrestaurants geldt dat de opening na 17:00 uur gericht moet zijn op (beroeps)chauffeurs.

Blijf gezond en rij veilig!

Linda Slagter
M 06 5160 2037