Verrassend geslaagde manifestatie Besloten Busvervoer

26 oktober hebben touringcarchauffeurs geschiedenis geschreven. De eerste 24 uurs staking in de sector ooit! In Ede hebben zich op de manifestatie ruim 100 vakbondsleden verzameld. Collega’s die met de bus van de zaak met een grote groep aankwamen, of eigen auto met meerdere collega’s vanuit verschillende functies SAMEN kwamen actievoeren voor een betere cao! Das nou strijden voor jouw rechten!

Was je er niet bij maar ben je één van de e-mailers, appers of buitenland chauffeur die daar een actie heeft gehouden dan hebben we dat ook gezien! Foto’s komen van alle kanten binnen. Dank daarvoor.

Jullie staan in de actie voor een veel betere cao niet alleen. Collega’s verenigd in de Belgische vakbond BTB heeft hun solidariteit ook uitgesproken en ons succes in onze strijd gewenst. Ook de Europese vervoersbond ETF heeft zijn steun voor de actie betuigt. Ook reizigers sluiten zich aan vanuit solidariteit en dat is een geweldig signaal!

Het signaal aan de werkgevers is meer dan duidelijk, de touringcarchauffeur is het spuugzat! De actievoerders willen niet als zoveel collega’s gedwongen worden, om de sector vanwege financiële reden en/of  de, voor het sociale leven zeer onvriendelijke, arbeidstijden, te verlaten. Zij willen een sector waar men een leefbaar inkomen kan verdienen en waar een goede werk en privé balans is. Zij willen touringcarchauffeur blijven en daarom strijden zij voor een beter cao.

Hoe nu verder

Na het tot twee keer toe massaal afwijzen van het eindbod van de werkgevers, was de opkomst in Ede een boven verwachting goede tweede stap. De cao-commissies van beide bonden gaan in november verdere acties plannen. Opbouwen naar nog grotere acties met impact. Ook daarover ontvangen we e-mails met ideeën en tips en dat nemen we mee in de besluitvorming.

Als de werkgevers ons niet uitnodigen om te onderhandelen dan kan dit er een worden van lange adem en de werkgevers heel wat kan gaan kosten. We weten dat er werkgevers zijn die reeds een loonsverhoging hebben doorgevoerd en de 5/6 regeling hebben afgeschaft. Maar wij bonden hebben te maken met de werkgeversvereniging BVN, waar we de cao mee afsluiten en die ons sinds anderhalf jaar keer op keer NEE verkoopt. Het is aan de werkgevers onderling om hun vereniging te overtuigen om met de bonden een fatsoenlijke cao af te sluiten, die de waardering uitspreekt voor het personeel.

De actievoerders op 26 oktober in Ede hebben duidelijk gemaakt dat zij niet gaan stoppen tot deze fatsoenlijke cao er ligt! Het was een geslaagde manifestatie, dank voor jullie inzet! Houd de e-mail in de gaten voor de volgende acties.

De cao online

Je kunt het hele cao-traject online volgen. Reageer of je stel je vragen en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws over jouw cao-traject Ga naar jouw cao-pagina

Namens de onderhandelingsdelegatie CNV vakmensen

Fadua Toufik
cao onderhandelaar CNV Vakmensen
E: f.toufik@cnvvakmensen.nl
M: 06 10208590

Heb je een vraag op opmerking aan de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error