Verkennen van mogelijkheden in de Tour

Op 19 september 2022 is om 12:00 uur is het ultimatum verstreken. Hoe nu verder? De cao-commissie Tour krijgt veel meldingen van actie bereidheid. WOW! Dit is een duidelijk bericht. Wat staat er te gebeuren?

Stand van zaken ultimatum

Het ultimatum staat en is geldig. Momenteel zijn we aan het verkennen hoe we uit de impasse komen om acties te voorkomen. Eind van de week weten we meer over wat ons te doen staat. Wij weten dat de leden staan te springen om acties te voeren. Wij worden gebeld en gemaild en kaderleden spreken onderweg collega’s, die ook graag eindelijk een verandering in de sector willen. Ook niet-leden zijn bereid tot acties. Dat is toch wel een hele andere sfeer dan twee jaar terug in de sector. Rome is niet in een nacht gebouwd ….

Cao-commissie CNV

Vijftien collega’s uit de Tour nemen deel in de cao-commissie. Zij zijn de tour-medewerkers die direct adviseren en overleggen met jullie CNV-onderhandelaar over voorstellen, mogelijkheden, pijnpunten en dit is erg belangrijk. Zij kennen de sector goed. Deze kaderleden ontmoeten onderweg regelmatig chauffeurs die ‘boodschappen’ meegeven over wat er leeft in de sector, dagelijkse werkzaamheden. Veelal melden dat ze lijden onder de werk/privé balans die ver te zoeken is in jullie sector. Daarom hebben we besproken om bij elkaar te komen om dit onderwerp te onderzoeken samen met onze kaderleden en richting werkgevers een concrete opdracht kunnen geven voor nu en de toekomst van de sector.

Verzoek is om je te melden bij jouw vakbondsbestuurder als je bij deze bijeenkomst aanwezig zou willen zijn. De groep willen we niet al te groot maken en desnoods organiseren we een paar bijeenkomsten. Zodoende kunnen we goed in gesprek met elkaar. Je kunt je bij mij aanmelden via onderstaand mailadres.

Er volgt maandag/dinsdag een nieuwe nieuwsbrief.

Manifestatie 26 oktober 2022

Op 26 oktober a.s. zal er een grote manifestatie zijn. Locatie en andere informatie volgt nog. Het is een manifestatie voor de sector. Breng daarom je collega’s op de hoogte als zij ook een betere cao willen of jou steunen en houd deze datum vrij!

Heb je vragen schroom niet en bel, e-mail of app mij via onderstaande gegevens.

Mede namens de onderhandelingsdelegatie CNV vakmensen,

Fadua Toufik
Vakbondsbestuurder CNV
M: 06 10 20 85 90
E: f.toufik@cnvvakmensen.nl

Is je collega nog geen lid, maak hem/haar lid en krijg een mooi cadeau! www.cnv-ledenwerven.nl/ of www.cnvvakmensen.nl/werven

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error