Sterk aan het stuur en een nieuwe (CNV) cao in de Tour

Vanaf 1 januari 2023 is er een nieuwe cao in de tour. Dat betekent dat werknemers rechten kunnen ontlenen aan afspraken met werkgevers.

Nog even ter opfrissing

Nooit eerder is het gebeurd dat er drie keer een eindbod wordt gewijzigd. Dat geeft wel aan dat er actie is gevoerd door de werknemers in de tour! Ondanks dat het eindbod met grote meerderheid is aangenomen, is het overduidelijk dat de ja stemmers dit niet doen omdat ze het een geweldig resultaat vinden. De ja stemmers hebben bijna allemaal onder protest ja gestemd. Maar beter nu wel een cao dan helemaal niks.

In het kort: de nieuwe cao heeft dezelfde tekst en toelichting als de bestaande cao met als wijziging/toevoeging:

  • Loonsverhoging voor 1-1-23 van 7%;
  • 1-1-24 van 4%;
  • een eenmalige uitkering van 1250,- bruto naar rato (i.v.m. jaar 2022) voor werknemers in dienst op 31-12-22.
  • De 5/6 regeling wordt de pauzeregeling artikel 16 lid 1d groepsvervoer en openbaar vervoer.

Zodra de cao-tekst klaar is vind je die op de cao-pagina. Ook je vragen en opmerkingen kun je daar altijd kwijt. Belangrijk dat jij en je collega's betrokken zijn en blijven om zo met elkaar te werken aan een sector waar het goed werken is!

Sterk aan het stuur

Soms heb je namelijk net even dat ene zetje in de rug nodig en kan één goed gesprek je al weer genoeg kracht geven om een nieuwe stap te maken in je loopbaan. Of heb je wel eens vragen over je werk of loopbaan? Bijvoorbeeld wat je nog meer zou kunnen doen, hoe je je verder kan ontwikkelen of wat je kwaliteiten zijn? Of heb je vragen over het combineren van werk en privé?

Schrijf je nu in voor een gesprek op donderdag 2 februari 2023 of op donderdag 2 maart 2023. We plannen de gesprekken tussen 11:00 en 14:00 uur. Je kunt zelf een voorkeur voor een tijdstip aangeven.

Aanmelden is simpel: klik hier  >> ik wil me aanmelden <<

Wil je reageren of heb je een vraag?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error