Stand van zaken in de onderhandelingen cao Besloten Busvervoer

Al een hele poos hebben jullie geen cao-nieuws meer gehoord vanuit CNV Vakmensen. Dat betekent niet dat kadergroepen en onderhandelingsdelegaties stilzitten. De radiostilte die op dit moment heerst, is door ons gecontroleerd tot stand gebracht, omdat dit in jouw belang is. Daarom zal deze radiostilte niet worden doorbroken. Echter wil de cao-delegatie wel het volgende melden.

In stilte wordt er door een uiterst gemotiveerde en zeer gedreven groep, zowel bij CNV als FNV keihard gewerkt. En daarom waren we afgelopen vrijdag wederom aanwezig op de vergadering van de cao-commissie van het CNV.

Hier was de FNV ook bij uitgenodigd, zodat we de moeizame weg naar een voor alle partijen/deelnemers acceptabele cao samen kunnen bewandelen. Want zoals het er nu naar uitziet hebben we alle steun nodig en zal een en ander, in figuurlijke zin, niet zonder slag of stoot gaan. Daarom hebben we besloten om werkgevers nog een keer te vragen een reëel eindbod te doen, voordat we dit aan jou/jullie voorleggen. Het bod dat er nu ligt is belachelijk slecht. Zie hiervoor de brief (bijlage) die we de werkgevers hebben gestuurd.

Om het even in touringcarjargon uit te drukken, hebben we niet de pk's om de helling op te komen. Dus als we nu stil vallen dan zit er niets anders op dan met de voet op de rem achteruit naar beneden te rijden... En dat betekent dat iedereen zelf naar boven moet gaan lopen!

Daarom roepen wij alle tourcollega's op: geef ons een duwtje in de rug! Help ons die moeizame weg naar jullie cao toe te bereiken. En probeer zoveel mogelijk mee te doen aan activiteiten die de vakbonden de komende tijd organiseren om beweging te krijgen in dit cao-verhaal. Ben je wel of geen lid dat maakt nu even niets uit... iedereen is nodig!

Laat je stem horen aan de onderhandelingsdelegatie en laat blijken dat je vierkant achter hen staat! Alleen dan kunnen we nog iets voor jullie betekenen. Tenzij je vindt dat je het prima voor elkaar hebt en helemaal niets te klagen hebt met de huidige (verlopen) cao. Ook dan, laat het ons weten.

Zoals gezegd, deel ik nu geen nieuws maar vraag iedereen dringend om de berichtgeving vanaf nu te volgen. Want ik denk dat onze werkzaamheden namens jou binnen bepaalde kringen iets wat stof zal doen opwaaien.

Heb je vragen: f.toufik@cnvvakmensen.nl of app mij:  0610208590

Namens de onderhandelingsdelegatie CNV Vakmensen
Fadua Toufik, vakbondsbestuurder

Downloads