Leden Tour stemmen tegen gewijzigd eindbod werkgever

Op 12 oktober zijn de stemmen geteld van de CNV leden en een meerderheid is tegen het gewijzigde eindbod. Dat geeft aan dat de leden duidelijk zeggen: WERKGEVERS NEE!!

Tegen het eindbod

Als werkgevers een eindbod neerleggen dan betekent dat ‘pikken of slikken’. De sector roept om (betrokken) chauffeurs en het werk neemt toe. Als onderhandelaars voor de sector hebben we gehamerd op een acceptabel en goed resultaat en toen kwam er een eindbod en na het ultimatum een gewijzigd eindbod. Het gewijzigde eindbod had een paar mooie stappen in de goede richting, maar de leden van CNV hebben besloten dat het niet voldoende is.

Waarom tegen stemmen?

Bij het stemmen vragen we altijd wat de reden is van voor of tegen stemmen. Zo krijgen we inzicht in de stemmen en mogelijk te ondernemen stappen. De tegen stemmen zijn met name gericht tegen de ‘vertraagde’ afschaffing 5/6 en de lage éénmalige in 2022, omdat de kosten zo hoog zijn geworden door de inflatie, het ontbreken van de reiskostenvergoeding en de te lage loonsverhoging. Tevens vinden meerdere stemmers dat de werk- en privé balans niet concreet wordt aangepakt. Dit staat ook in het ultimatum van 12 september jl. Er is een duidelijke schreeuw om hulp om de sector te verbeteren en de mensen te behouden.

Consequentie van deze uitkomst is dat we werkgever moeten houden aan ons ultimatum van 12 september en acties gaan voeren om woord bij daad te voegen. Intussen is de cao opgezegd en zal er per januari 2023 geen cao Besloten Bus vervoer meer zijn. Beide vakbonden hebben dit opgezegd. Er is wel nawerking wat inhoudt dat de bestaande cao afspraken blijven gelden. 

Op 26 oktober a.s. is de manifestatie. De locatie en details volgen komende week. Houd deze datum vrij, wees er bij om je geluid te laten horen. Ben je nog geen lid, word lid want SAMEN maak je het verschil. Voor meer informatie over de cao Besloten Busvervoer, klink  hier. Kik hier

Namens de onderhandelingsdelegatie CNV vakmensen

Fadua Toufik
bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 1020 8590
E: f.toufik@cnvvakmensen.nl

 

Is je collega nog geen lid, maak hem/haar lid en ontvang een mooi cadeau! www.cnv-ledenwerven.nl/ of www.cnvvakmensen.nl/werven