Helaas, geen witte rook: Werkgevers hebben het nog steeds niet begrepen!

En daarmee tonen ze geen respect en waardering voor de touringcarchauffeur! Wij zijn dus uit onderhandeld, er komt voorlopig geen nieuwe CAO!

Beste mensen,

Werkgevers bieden


2,5% per 1 juli 2022 en 2,5% per 1 januari 2023 voor een 2 jarige CAO was de laatste bod van werkgevers.
Op geen manier was een afspraak te maken over de definitieve afschaffing van de 5/6 regeling,

Uitonderhandeld


Als onderhandelingsdelegaties hebben we moeten constateren dat we nu niet meer verder komen en hebben aan de werkgevers aangegeven dat we uit onderhandeld zijn omdat verder onderhandelen geen zin meer heeft.
We hebben aan de werkgevers aangegeven dat al onze voorstellen nu weer onverkort op tafel liggen en dat de bonden zich beraden over het stellen van een ultimatum en het organiseren van acties!
Wat betekent dat nu? Zolang je een contract hebt met je werkgever blijft de oude CAO gelden. Wijziging van je contract kan alleen met jouw instemming.

Toekomst sector


Tevergeefs hebben we de werkgevers op hun verantwoordelijkheid voor de toekomst van de sector gewezen. In het voorjaar als de markt weer aantrekt zullen ze te weinig chauffeurs hebben om alles weg te rijden, ze zullen elkaar overbieden om chauffeurs binnen te halen. Een fatsoenlijke CAO had minder gekost!

2022


Laten we 2022 het jaar maken, waarin eindelijk een CAO besloten bus wordt afgesproken die aanzienlijke verbetering brengt! Waarin de 5/6 regeling wordt afgeschaft, een  inkomenverbetering komt die niet direct door de inflatie te niet wordt gedaan en er betere afspraken zijn gemaakt die zorgen  voor een goede balans van werk en privé!

Samen staan we sterker, word dus lid!


We hebben als bonden redelijke eisen op tafel gelegd, die tot stand zijn gekomen vanuit de wensen en zorgen van onze leden, en deze waren samengesteld met oog voor de toekomst van de sector. Wij vragen jullie nu om met ons mee te denken over wat voor actie we in het voorjaar kunnen voeren, om de druk te verhogen. Een ding is helder, wij als bonden laten het hier niet bij zitten en zullen alles doen om de werkgevers tot omdenken te bewegen! Dat kunnen we niet alleen, daarbij hebben we alle steun hard nodig. Om te beginnen zal het werven van leden zeker helpen.
Word lid of maak een collega lid

Meepraten over jouw cao


Het hele cao-traject is te volgen op de cao-pagina besloten bus. Daar kun je jouw idee indienen, mening geven, reageren op anderen of je vragen stellen. Neem snel een kijkje!

Wij gaan ervoor en willen afsluiten met iedereen prettige feestdagen te wensen. We willen ook dat iedere touringcarchauffeur 2022 gezond ingaat en blijft!

Met vriendelijke groeten,

Corina Hensen, bestuurder CNV vakmensen en Bert IJkema kaderlid

En ook van FNV Toer
Lutz Kai Kressin, bestuurder FNV Toer en Mark van Tussenbroek, Paul Benner en Gerard Kroezen, kaderleden

 

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error