Cao overleg Besloten bus vastgelopen

leeg

De cao onderhandelingen voor jullie nieuwe cao zijn vastgelopen. Vul daarom nu de enquête in en laat horen wat jij belangrijk vindt!

Wat biedt de werkgever?

De werkgever bood alleen een 2-jarige cao met de volgende (salaris)verhogingen:

1-7-2022 2.5%
1-1-2023 2.5%

Dit is onder de inflatie, jullie gaan er dus op achteruit! Terugwerkende kracht naar 1-1-2022 is te lastig, dus dat willen de werkgevers niet.

Ook willen de werkgevers wel een onafhankelijk onderzoek naar het afschaffen van de 5/6 regeling.
Alleen willen ze dat onderzoek gezamenlijk doen, terwijl wij als vakbonden geen behoefte hebben aan een duur onderzoek, omdat wij dit al uitgerekend en onderzocht hebben. Verhoog elke reis per reiziger met een euro en het is volledig terugverdiend, aldus berekeningen van het FNV.

Offertes opgevraagd bij een tiental bedrijven, en wat blijkt...

Bij sommige bedrijven is het voordeliger een bus met chauffeur te huren dan 2 personenbusjes zonder chauffeur. Hoe kan dit? Dan is er toch iets mis met de waarde van jullie werk en jullie als mens. Want zonder een chauffeur kan het niet.
Vraag toch eens een eerlijke prijs, vinden wij als vakbonden namens onze leden. Dan nog blijft de touringcar het voordeligst.
Want waarom moet het verdiend worden door de bedrijven over de rug van de touringcarchauffeur?
Jullie hebben de afgelopen jaren en zeker nu in de Covid tijd alle inzet geleverd. Jullie hebben werkzaamheden verricht in teststraten, in het transport of op de vrachtwagen, als verkeersregelaar of waar maar handjes nodig waren. Zo flexibel zijn jullie!

Jullie zijn dus niet alleen een chauffeur die de mensen veilig van A naar B brengt, jullie zijn zoveel meer! Jullie ontvangen jullie reizigers vriendelijk, helpen de reizigers met hun bagage, zorgen voor een schone bus, zijn reisleiders, jullie doen nog zoveel meer, jullie zijn goud waard! En dat mag wel eens terug te zien zijn in de beloning en met name ook in de secundaire arbeidsvoorwaarden. Die voorstellen waren gedaan door CNV Vakmensen en door FNV. Over vele is gesproken, maar concrete afspraken, nee moeilijk, moeilijk, moeilijk.

Voor ons dus voldoende reden of als bonden te zeggen dat we na 7 rondes in 4 maanden uit onderhandeld zijn.
Hier kun je onze inzet voor de cao nog eens teruglezen.

Enquête

Wij willen je vragen deze enquête in te vullen. Doe dit voor zaterdag 29 januari.

De uitkomst kan dan besproken worden met de kadergroep besloten bus.

Ontvang je deze nieuwsbrief via de post, dan kan je de enquête vinden op de cao pagina. Ga naar www.cnvvakmensen.nl/caos  en type Besloten bus in het cao zoekveld. Hier is ook het hele traject te volgen, de nieuwe cao tijdlijn. Neem eens een kijkje!

Meepraten en vragen stellen

Op de cao-pagina is het hele cao-traject te volgen en kun je meepraten, reageren (ook op anderen) en je vraag stellen. Ga direct naar de cao-pagina 

Wil je ook meedoen?

We zijn altijd op zoek naar leden die mee willen praten over jullie sector. Zou jij een actievere rol willen spelen binnen de sector besloten bus? Als je interesse hebt om een actievere rol te vervullen in de toursector dan kun je een e-mail sturen of via whatsapp je naam, mailadres en/of telefoonnummer achterlaten, dan nemen wij contact met jou op .

Corina Hensen
Bestuurder Besloten bus/ Tour 
E:  c.hensen@cnvvakmensen.nl 
M: 06-42060108 (whatsapp)

 

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error