Actiedag voor leden in de Tour

Eindelijk is het zo ver: 26 oktober 2022 manifestatie van vakbonden (CNV Vakmensen en FNV Toer) voor de leden en iedereen die ze steunt in de besloten bus. Velen vragen al maanden waar het plaats gaat vinden. Dat wordt vandaag bekend gemaakt!

Waarom actie?

De cao-onderhandelingen zijn op initiatief van werkgevers organisatie BVN gestopt eind 2021. Dat betekent dat er geen loonsverhogingen landelijk zijn ingevoerd, geen reiskostenvergoeding, geen afschaffing 5/6 regeling en ga zo maar door. Wie is de dupe? Alle touringcarchauffeurs, ook de parttimer en uitzendkracht die rijdt. Waarom zou je dat langer accepteren? Dit is het moment om iets te veranderen in de sector en jij kunt daar onderdeel van uitmaken.

Er zijn genoeg mensen die gebruik maken van de touringcar en die zullen 26 oktober lijden onder deze actie. We vragen deze mensen ook vanuit solidariteit te komen naar de manifestatie. Die lieve, vrolijke, gezellig en hardwerkende man/vrouw die de bus rijdt, krijgt niet wat hij/zij verdient. En als dat zo door gaat, dan stappen ze allemaal over naar het openbaar vervoer. Dat zou toch doodzonde zijn?!

Met deze actie dag hopen we de werkgevers weer aan de onderhandelingstafel te krijgen om afspraken te maken die gedragen kunnen worden door de chauffeurs. Dan kunnen we voorkomen dat de bussen vaker uit gaan vallen dit jaar nog.

MANIFESTATIE VAKBONDEN

Wanneer: 26 oktober 2022

Waar: Zuidplein Ede-Wageningen

Tijd: 9.30 inloop, start programma 10:00 - 12:00 uur

Sluit je aan als je nog geen lid bent! Word de 26e lid en geef een duidelijk signaal af aan je werkgever. GENOEG = GENOEG alles is duur genoeg en je privé leven verdient een betere werk-privé balans.

SAMEN = STERKER

Jij komt toch ook? Tot de 26e!

Mocht je nog vragen hebben neem dan gerust contact met mij op.

KLIK HIER voor meer informatie.

Fadua Toufik
Onderhandelaar CNV Vakmensen
E.: f.toufik@cnvvakmensen.nl
M.: 06 1020 8590

 

 

Wil je reageren of heb je een vraag?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error