Pensioendossier Beroepsgoederenvervoer, besloten bus en taxi

Deze nieuwsbrief bevat een update over het pensioendossier voor alle leden die werkzaam zijn of geweest binnen Transport & Logistiek, Zorgvervoer en Taxi en Besloten Bus.

Uitslag stemming

Hierbij informeren we je over de uitslag van de ledenraadpleging voor de nieuwe Pensioenregeling Vervoer. Het stemmen kon tot en met 30 juni 2023.

De uitkomst per deelsector is:

Transport & Logistiek - 64,29% voor, 35,71% tegen
Zorgvervoer en Taxi - 90% voor, 10% tegen
Besloten Bus - 75% voor, 25% tegen

De meerderheid van de uitgebrachte stemmen is voor de nieuwe pensioenregeling. Daarmee zal CNV Vakmensen aan het pensioenfonds verzoeken de nieuwe regeling verder uit te werken. Dat verzoek wordt verwoord in een zogenaamd “transitieplan” en ingediend door sociale partners.

In het transitieplan staan zaken zoals:

  • Voor welke regeling is er gekozen? Er is gekozen voor de Solidaire Premieregeling
  • Wordt het verzoek gedaan tot invaren? Er is gekozen voor invaren
  • Het inzichtelijk maken van de financiële gevolgen voor deelnemers per leeftijdsgroep
  • Afspraken over compensatie voor leeftijdsgroepen die anders zouden worden benadeeld

Zodra het transitieplan definitief is vastgesteld, streefdatum is 14 juli 2023, wordt dit gepubliceerd op de website van Pensioenfonds Vervoer.

Als het pensioenfonds de opdracht aanvaardt, stelt het pensioenfonds een zogenaamd implementatieplan op. De verwachting is dat dit medio december 2023 gaat zijn. Kijk hiervoor (ook) op de website van pensioenfonds Vervoer, www.pfvervoer.nl/nieuwe-regeling

Hoorrecht

De wetgever heeft bepaald dat verenigingen van gepensioneerden en/of voormalige deelnemers die gebruik willen maken van het hoorrecht, daartoe in de gelegenheid moeten worden gesteld. Aanmelden kon tot 1 juli 2023. Er heeft zich geen vereniging bij sociale partners gemeld.

Hoe nu verder?

De verdere uitwerking moet zorgvuldig gebeuren en dat kost tijd. We houden jullie uiteraard op de hoogte als er meer bekend is, bijvoorbeeld over de gewenste ingangsdatum van de nieuwe pensioenregeling en waar de relevante documenten te vinden zijn.

Mocht je intussen vragen hebben over je pensioen, dan adviseren wij je contact op te nemen met je pensioenfonds, www.pfvervoer.nl/nieuwe-regeling 

Namens CNV,

Fadua Toufik - Besloten Bus,
Rick Pellis - Zorgvervoer en taxi,
Roel van Dijk - Transport en logistiek
M 06 5338 4473
E r.vandijk@cnvvakmensen.nl  

Heb je vragen of opmerkingen?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error