Wat vind jij van de laatste voorstellen werkgeversTaxi?

Afgelopen week heb je een update gekregen over de laatste onderhandelingsronde voor jouw nieuwe cao. Wat vind jij van dit laatste bod van de werkgevers. Laat het ons weten in de poll!

Werkgevers hebben in de laatste onderhandelingsronde een bod gedaan waarvan zij zeggen tegen hun plafond te zitten. Ofwel veel meer zit er niet in. We liggen nog mijlenver uit elkaar en de werkgevers willen over geen enkel ander voorstel van ons praten. Kijk onderaan voor het laatste voorstel dat wij hebben gedaan richting werkgevers.

De verschillen in het kort

  • In ons laatste bod hebben wij voorgesteld het loongebouw op 14,- euro te laten beginnen, dit komt neer op een loonsverhoging van 13%. De werkgevers bieden echter maar 13,15 euro per uur als startsalaris, dit is 8%. Ons laatste bod lijkt veel, maar de lonen lopen al jaren flink achter. De inflatie ligt op 10% waarmee jullie er met het huidige loonbod flink op achteruit zouden gaan in koopkracht. Wat ons betreft is het loonbod van de werkgevers onvoldoende en moet er nu echt iets gebeuren!
  • Dan het punt van de verloonde tijd. Hier is veel onrust over bij de werknemers en de werkgevers lijken maar al te graag gebruik te maken van onbetaalde onderbrekingen. Wij hebben aangegeven dat alle werktijd betaald moet worden! Dit is in andere sectoren ook het geval en hier wordt er nooit over geklaagd. Je gaat toch ook een caissière niet korten op salaris als er even geen klanten aan de kassa staan?
  • In de Max Flex regeling is afgesproken dat er maximaal 12.5% van jouw werktijd niet betaald hoeft te worden als er onderbrekingen zijn. Dit komt overeen met 1 uur per dag als je 8 uur werkt. Bij een halve werkdag is dit 30 minuten. Er wordt dan wel geacht dat je pauze hebt. In principe zeg je dan dat de pauzes onbetaald zijn en dat er maximaal 1 uur per dag pauze gegeven mag worden. Sta je in totaal langer dan 1 uur stil, dan dien je deze tijd gewoon betaald te krijgen. Wij willen dat dit beter omschreven wordt zodat alleen daadwerkelijk genomen pauzes niet betaald worden.

Werkgevers willen niks horen

Werkgevers willen niks van onze boodschap horen en ook terug naar de vorige regeling. Hiermee kunnen zij nog meer onbetaalde onderbrekingen gaan geven die meer kunnen zijn dan het huidige plafond van 12.5% per dag. Hiermee kan het zijn dat je nog minder uren uitbetaald krijgt dan nu het geval is.

Tot slot nog de doorbetaling bij ziekte, hier willen de werkgevers ook niks in doen. Als je ziek bent, moet je niet gestraft worden met een lager salaris. Ziekte overkomt je en dan moet je je niet ook nog druk maken om geld.

Vul de Poll in

Wat vind jij van deze situatie? Moeten de vakbonden voet bij stuk houden? En ben je ook bereid om je stem te laten horen als het vastloopt?

We horen het graag! Laat het weten in de Poll op de cao-pagina

 

Downloads

Heb je een vraag op opmerking aan de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error