Uitslag actievergaderingen en ultimatum werkgevers taxi en zorgvervoer

Afgelopen week zijn er diverse actievergaderingen gehouden samen met de FNV. De uitkomst van deze vergaderingen is dat meer dan 90% van de leden het eindbod hebben afgewezen en vóór acties hebben gestemd. Hoe gaat dat nu verder?

De vakbonden CNV en FNV hebben na de bijeenkomsten een ultimatum opgesteld. Deze is gisteren verstuurd naar de werkgevers en kun je lezen in de bijlage.

Wat houdt dit concreet in?

Omdat we er met onderhandelen niet uit zijn gekomen, geven we de werkgevers nog één keer de kans om met ons tot een goed resultaat te komen. Als zij vóór vrijdag 11 november 12.00 uur niet over de brug komen voor een goede cao, zullen er vanaf dat moment acties gaan komen. Dit staat ook vermeld in bijgaande ultimatum voor de werkgevers.

Hoe de acties er precies uit komen te zien, wordt nog bekend gemaakt. Dit hoor je van tevoren als we iets bij jou in de buurt organiseren. Via onze nieuwsbrieven en de cao-pagina houden we iedereen op de hoogte. Deel alle berichten ook met jouw collega’s zodat ook zij op de hoogte zijn. Hoe meer mensen zich aansluiten, hoe sterker wij staan voor een goede cao!

Jouw collega’s die nu lid worden betalen voor de eerste 6 maanden een totaalbedrag van €20,23. Aanmelden kan via: www.cnvvakmensen.nl/lidworden
Als jij jouw collega lid maakt ontvang jij een cadeaubon t.w.v. €20,-

Actiecomité

Wanneer wij acties organiseren wordt er ook altijd een actiecomité opgesteld. Hier zitten leden in die met ons meedenken in de organisatie van de acties. Ook zet deze groep leden zich in om de collega’s in hun eigen omgeving te betrekken bij de acties. Tijdens de bijeenkomsten heeft al een aantal leden zich hiervoor aangemeld.
Wil je ook meehelpen in dit traject? Laat het mij dan weten, je kunt hiervoor een mail sturen naar: r.pellis@cnvvakmensen.nl

Mocht je vragen hebben over de acties, dan kun je een mail sturen naar actie@cnvvakmensen.nl

Wij houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen. Laten we hopen dat het niet zover hoeft te komen en dat werkgevers snel met ons tot betere afspraken komen.

Blijf ook reageren en meedoen via de cao-pagina Taxi. Ga naar jouw cao-pagina >>

Rick Pellis
bestuurder CNV Vakmensen
M 06 5120 2994
E r.pellis@cnvvakmensen.nl

Downloads

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error