Maximering schaal 10 voor chauffeurs Zorgvervoer en Taxi

Wij krijgen de laatste tijd veel vragen van chauffeurs over de maximering in het salaris van chauffeurs. In de cao zit namelijk een maximering tot schaal 10 voor chauffeurs contractvervoer beperkt. Deze maximering wordt niet altijd correct toegepast. We leggen graag uit hoe dit werkt en waar dit vaak mis gaat. Bij misstanden kun je contact met ons opnemen en staan we je hier in bij.

Iedere chauffeur weet dat er 2 soorten passen bestaan voor taxichauffeurs, namelijk een beperkte pas en een volledige pas. Het type pas dat je hebt bepaald wat voor soort vervoer je mag rijden.

Beperkte en volledige pas
Heb je een beperkte pas, dan ben je bevoegd om leerlingenvervoer en doelgroepenvervoer te rijden. Bij een volledige pas mag je ook vraagafhankelijk vervoer rijden.

Omdat je met een volledige pas meer bevoegdheden hebt, kun je in je salaris ook verder doorgroeien. Echter zien wij dat veel chauffeurs incidenteel of structureel ritten rijden die horen bij een volledige pas, maar wel gemaximeerd zijn op schaal 10 in het salarisgebouw.

Cao salarissen rijdend personeel

Loontrede    Maandloon    Uurloon   Categorie chauffeurs
5                  2379,73         13,73
6                  2430,08         14,02
7                  2480,40         14,31
8                  2530,71         14,60        max. trede straattaxi
9                  2581,05         14,89
10                2631,38         15,18        max. trede contractvervoer beperkt
11                2681,70         15,47
12                2732,03         15,76

Je bent chauffeur contractvervoer beperkt en je rijd incidenteel of op structurele basis ritten die horen bij een volledige pas
Rijd jij contractvervoer beperkt maar wordt je soms ingezet voor vraagafhankelijk vervoer, dan zal jouw werkgever je ook door moeten laten groeien naar trede 11 en 12. De tredeverhoging moet dan gebeuren per 1 januari van het volgende jaar.

Het is daarbij voor jouw salaris niet relevant of je een beperkte of volledige pas hebt. Er wordt puur gekeken naar het soort ritten dat je rijd en niet naar het soort pas dat je hebt.

Wij horen veel berichten van chauffeurs contractvervoer beperkt die in vakantieperiodes of in periodes van drukte ingezet worden voor vraagafhankelijk vervoer. Echter groeien deze werknemers niet door in hun salaris, terwijl dit volgens de cao wel moet.

Dit betekent dat deze chauffeurs na het eerste jaar 50,- euro per maand te weinig betaald krijgen (trede 11) en daarna zelfs 100,- euro per maand (trede 12).

Wat kun je doen als je onterecht in schaal 10 ingeschaald blijft?
Mocht dit voor jou van toepassing zijn, neem dan contact op met ons. Wij staan je bij om te zorgen dat jij op de juiste manier beloond gaat worden. Ook heb je het recht om het gemiste salaris terug te vorderen tot 5 jaar. Bij voorkeur heb je bijgehouden wanneer je deze andere ritten hebt gereden.

Is dit op jou van toepassing? Stuur dan een mail naar: taxi@cnvvakmensen.nl

Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met jou op om je hier in verder te helpen.

Rick Pellis
Bestuurder CNV Vakmensen
06 5120 2994
taxi@cnvvakmensen.nl

Wil je reageren of heb je een vraag?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error