Cao resultaat Taxi: breng je stem uit!

CNV Vakmensen heeft gisteren met de werkgevers een cao resultaat bereikt voor een nieuwe cao zorgvervoer en taxi. Je kunt nu stemmen over dit cao resultaat.

Cao resultaat
De volledige tekst van het cao resultaat kun je in de bijlage bij deze nieuwsbrief vinden. Op hoofdlijnen:

Looptijd
1 jaar, van 1 januari 2022 tot en met 31 december 2022
Loon
2,5% per 1 januari 2021
Verloonde tijd
Er is een nieuwe regeling verloonde tijd opgenomen in het cao resultaat. De onbetaalde en onbeperkte onderbrekingen verdwijnen uit de cao. Er komt een nieuwe regeling waarin je per dienst max 12,5% pauze kunt krijgen. Of je werkt in dienstblokken waarbij de tijd binnen de blokken altijd volledig betaald moet worden. Daarnaast zijn er afspraken opgenomen die ervoor zorgen dat er veel beter dan nu te controleren is of alle uren waar je recht op hebt betaald worden. De volledige regeling is opgenomen in de tekst van het resultaat in de bijlage.

Met dit cao resultaat heeft CNV Vakmensen zeker niet alles binnen gehaald wat wij binnen wilde halen. Wij hebben wel een belangrijke verbetering gerealiseerd op het vlak van de verloonde tijd en de onderbrekingen. Over een aantal andere thema’s zoals leefbaar loon hebben we kunnen afspreken dat wij hier tijdens de looptijd van de cao samen met werkgevers onderzoek naar doen. CNV Vakmensen legt dit cao resultaat met een positief stemadvies aan je voor.

Stemmen
Je kunt stemmen met de stemknop onder aan deze e-mail. Je kunt tot en met 12 november je stem uitbrengen

Vragen?
Op donderdag 21 oktober om 18.30 organiseert CNV Vakmensen een Webinar over de cao en het cao resultaat. Klik HIER om deel te nemen aan het webinar.
Op maandag 1 november om 19.30 organiseert CNV Vakmensen een digitale ledenbijeenkomst. Klik HIER om deel te nemen aan de digitale bijeenkomst.
Voor het geval de links niet werken kun je in de bijlage een document met de links voor de bijeenkomsten vinden.
Je kunt niet stemmen tijdens de digitale bijeenkomsten, stemmen kun je doen via de stemknop onder aan deze nieuwsbrief.

Los van de bijeenkomsten kun je altijd contact met mij opnemen bij vragen of opmerkingen.

Agostino Di Giacomo Russo
Bestuurder CNV Vakmensen
T 06 478 26 875

Downloads