Doe mee aanstaande vrijdag in Ede

Vind jij een loonsverhoging van gemiddeld 6 procent voor de komende 2 jaar, terwijl inflatie torenhoog is, genoeg? Accepteer je een deel van je salaris te verliezen omdat je mens bent en af en toe ziek wordt? Afgaande op de reacties die we hebben ontvangen in onze recente peilingen over het aanbod van de werkgever, is jouw antwoord hoogstwaarschijnlijk: Nee.

Om de werkgevers nog een laatste kans te geven om met een fatsoenlijk bod terug aan de onderhandelingstafel te komen, organiseren we aanstaande vrijdag een petitie-actie in Ede. Meer informatie hierover vind je hieronder.

Waar wij samen met de FNV een loonsverhoging van 12,5% per 1 januari 2023, opeisen, gaan de werkgevers niet verder dan een tweejarige CAO met 8% loonsverhoging per 1 januari 2023 en 4% per 1 januari 2024. Dit komt neer op 6% per jaar.

Waar wij voor 100% doorbetaling bij ziekte vanaf de eerste dag staan, willen de werkgevers jullie loon blijven korten. Ze willen geen afschaffing van wachtdagen tijdens ziekte, geen duidelijke afspraken om ervoor te zorgen dat gewerkte tijd betaalde tijd wordt en geen reiskostenregeling voor woon-werkverkeer. Dit is niet acceptabel.

Wij roepen de werkgevers op uiterlijk vóór 30 oktober tot een CAO resultaat te komen. Als ze acties willen voorkomen op een moment dat personeelstekort al genoeg problemen oplevert, moeten ze hun eindbod intrekken en terugkomen met een echt bod.

Ben je het hiermee eens? Doe dan mee op vrijdag 21 oktober in Ede. Laten we samen de handtekeningen voor een betere CAO aanbieden aan de voorzitter van de werkgeversvereniging (Koninklijk Nederlands Vervoer), de eerste onderhandelaar aan de CAO tafel namens de werkgevers (directeur van Noot) en de voorzitter van het Platform Opdrachtgevers Doelgroepenvervoer.

Aanmelden kan door een mail te sturen naar: r.pellis@cnvvakmensen.nl 

Praktische informatie
WAT: We organiseren een mars richting het hoofdkantoor van Noot. Daar overhandigen we de petitie handtekeningen. Zo geven we een laatste waarschuwing aan de werkgevers. Doe mee!
WANNEER: Vrijdag 21 oktober, 10:30 uur inloop, actie loopt tot 12:30 uur
LOCATIE: Ede, We verzamelen op de parkeerplaats van Voetbalvereniging Victoria (Sportparkweg 8, 6717 LD Ede

Doe mee op vrijdag. Breng je zelfgemaakte borden mee en laat zien bij welk bedrijf je werkzaam bent!

Alleen samen gaan we onze eisen winnen:
- Leefbaar inkomen, dat betekent een loonsverhoging van 12,5% per 1 januari 2023
- 100% loondoorbetaling bij ziekte
- Afschaffing wachtdagen
- Werktijd is betaalde tijd; ook de tijd die je moet wachten
- Reiskostenregeling woon-werkverkeer

Wil je nieuwsbrieven voortaan ook via WhatsApp ontvangen?
Klik op onderstaande link om deel te nemen aan de WhatsApp groep. Deelnemers kunnen hierin niet reageren waardoor we voorkomen dat er gespamd wordt.

https://chat.whatsapp.com/D0XD3QLb3hsKUGtJ2zndsZ

Rick Pellis
Bestuurder CNV Vakmensen
06 5120 2994
r.pellis@cnvvakmensen.nl 

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error