Verkiezingen vacature OR concessie DMG

Wil je iets te zeggen hebben over de organisatie waar je werkt? Dat kan. In de ondernemingsraad heb je als medewerker zeggenschap. Binnenkort zijn er nieuwe verkiezingen voor de vacature van één zetel binnen de ondernemingsraad van de concessie DMG van Qbuzz. Vakbond CNV Vakmensen zoekt goede kandidaten. Wil jij kandidaat worden voor de ondernemingsraad, laat het ons weten.

De ondernemingsraad (OR) geeft je medezeggenschap bij je werkgever. Dit zorgt voor evenwicht binnen een bedrijf. Medezeggenschap is belangrijk voor de informatievoorziening over en weer en voor de betrokkenheid en rust. De ondernemingsraad geeft werknemers een stem bij belangrijke beslissingen. Ben je lid van CNV Vakmensen, dan krijg je uitgebreide ondersteuning voor dit werk.

Wat doe je in de ondernemingsraad ? 

  • Als de organisatie verandert of groeit, adviseert de ondernemingsraad over de
  • Werken in de ondernemingsraad is goed voor je persoonlijke ontwikkeling, je leert onderhandelen en zakelijke beslissingen nemen. Je krijgt – onder werktijd – de gelegenheid om je hierin te scholen.
  • Je hebt invloed op belangrijke beslissingen over je werk en het werk van je collega’s.
  • Je behartigt de belangen van iedereen, die van je bedrijf, je collega’s en die van Het is belangrijk om over je eigen schaduw heen te kijken.
  • Voor het werk in de ondernemingsraad – en eventuele cursussen – krijg je betaald
  • Leeftijd, opleiding, contractvorm of functie zijn niet belangrijk. Iedereen die in de organisatie werkt mag zich verkiesbaar Goede OR-leden zijn mensen die evenwichtig en open zijn.

Juist nu in het OV
De acties van de afgelopen maanden in het OV hebben laten zien hoe belangrijk de vakbond is en hoe belangrijk de medezeggenschap is. Zeker als het om werkdruk gaat heeft de medezeggenschap een belangrijke rol in te vullen.

Denk er dus eens over na om je kandidaat te stellen. Omdat we voor 15 mei een kandidatenlijst moeten inleveren, vraag ik jullie om je uiterlijk 10 mei kandidaat te stellen. Dat kan door een mailtje te sturen naar mij. Mijn e-mail adres vind je hieronder. Ik stuur je dan een bereidverklaring en die moet ik zo spoedig mogelijk weer getekend retour ontvangen.
Als er meerdere kandidaten zijn, overleg ik met de kandidaten over de lijstvolgorde.

Uiteraard kun je van CNV Vakmensen ondersteuning verwachten bij jouw werk als OR – lid. Je bestuurder is altijd bereid je van hulp en advies te voorzien.

Daarnaast helpt CNV Vakmensen je bij de verkiezing. We moedigen onze leden aan om op een CNV-kandidaat te stemmen. En heb je materiaal nodig om je kandidatuur te promoten, dan kun je dat bij ons aanvragen.

Evert Jan van de Mheen
vakgroepbestuurder
ej.vandemheen@cnvvakmensen.nl

Heb je een vraag of opmerking?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error