Oproep kaderleden en verslag BLG Arriva Brabant

Tijdens de laatste BLG Arriva Brabant bespraken we de actuele stand van zaken met betrekking tot de cao OV, de verkoop van Arriva, incidenten en de nieuwe diensten. Ook werd stil gestaan bij de noodzaak tot het werven van nieuwe kaderleden. Lees snel verder!

Beste CNV-leden OV in Brabant,

Op vrijdag 27 oktober hielden we in Breda weer een bijeenkomst van onze BLG (bedrijfsledengroep) Arriva Brabant. De BLG is een groep van CNV-kaderleden van de verschillende stallingen in Brabant. Tijdens zo’n BLG-vergadering wisselen we informatie uit over heel wat onderwerpen (cao OV, OR-zaken, VC-zaken, dienstindelingen, CNV-zaken). Informatieve, interessante bijeenkomsten waar naast serieuze zaken die worden besproken, ook best wat tijd is voor gezelligheid.

Werving kaderleden
Door verschillende oorzaken missen we op enkele stallingen nog kaderleden. Ook is het goed om op bepaalde stallingen te zoeken naar uitbreiding. Wil jij meedenken en meepraten over belangrijke zaken die het OV in Brabant aangaan en wil jij de stem van jouw stalling laten horen op de BLG-vergadering? Meld je dan bij één van onderstaande kaderleden of bij Jeroen Bruinsma, bestuurder CNV.

Hierbij een overzicht van de kaderleden per stalling:

Bergen op Zoom/Roosendaal                        Michelle Masscheleyn

Breda                                                              Menno Obbema

Oosterhout                                                     Ronald Oprins, Patricia Vader

Waalwijk                                                         Cor den Decker, Jeffrey de Man,

                                                                       Cees van Vessem, Carlo Groeneveld

Tilburg

’s-Hertogenbosch                                          Johan van Hooft                                          

Uden                                                              Henk Albers, Chris van Aalst

De volgende onderwerpen werden in het BLG-overleg besproken:

 • Melding van (gewelds)incidenten
  Er heeft een overleg plaatsgevonden met Arriva over incidenten in het OV. Om inzicht te krijgen op welke lijnen zich problemen voordoen, verzoeken we iedereen alle A/B/C- meldingen volgens de interne procedure bij Arriva te melden. Alleen dan kunnen we er samen voor zorgen dat het OV een veilige plek is en blijft om te werken.
 • Werkgroep kenniscentrum
  Deze werkgroep is een onderdeel van de cao-commissie en let op de arbeidsomstandigheden in de bus cabine. Recent is er gesproken over een onderzoek naar straling, een akoestisch onderzoek en een onderzoek naar trillingen. Ook wordt er gekeken naar bijvoorbeeld de plaatsing van spiegels en het zicht op het overige verkeer. Loop je in verband hiermee tegen zaken aan, neem dan contact met de kaderleden of met ondergetekende op.
 • Overname Arriva door een Amerikaanse investeringsmaatschappij
  In de loop van volgend jaar zal Arriva door Deutsche Bahn aan I squared capital worden verkocht. Als CNV hebben we al (in de pers) aangegeven de vinger aan de pols te zullen houden bij de overgang. Wij horen graag van Arriva wat de plannen van de nieuwe eigenaar zijn en of de toekomst van medewerkers en reizigers is gegarandeerd bij deze koper. Ook letten we natuurlijk op jullie arbeidsvoorwaarden en pensioen bij een overgang. Een gesprek met Arriva hierover wordt gepland.
 • De VC-leden gaven een overzicht van de stand van zaken met betrekking tot de dienstindelingen in de verschillende stallingen.
 • Er kwamen verschillende cao-onderwerpen aan bod.

Heb je vragen, opmerkingen of heb je interesse in de rol van kaderlid?

Neem contact op met het kaderlid van je stalling of ondergetekende.

 

Jeroen Bruinsma
Bestuurder CNV Vakmensen
tel: 06-34497279
email: j.bruinsma@cnvvakmensen.nl

Stel hier je vraag aan de onderhandelaar

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error