Onderhandelingen cao OV worden herstart

Gisteren, 30 maart 2023, hebben de vakbonden voor een laatste keer een verkennend overleg gehad met de werkgevers. Hierbij waren ook de twee verkenners aanwezig. Tijdens dit overleg zijn de contouren van een nieuw cao-resultaat aan de orde gekomen.

Einde verkenning, begin onderhandelingen
Zoals in onze laatste nieuwsbrief aangegeven, hebben de vakbonden de verkenners uiterlijk deze week gegund om hun verkenning af te ronden. De opdracht voor de verkenners was om bij cao-partijen voldoende ruimte en gevoel te vinden om de cao-onderhandelingen weer formeel te starten. We kunnen jullie mededelen dat de verkenning positief is afgerond. Cao-partijen hebben na intense dagen van verkenning besloten om volgende week vanaf maandag 3 april tot en met 7 april de onderhandelingen te hervatten.  

Goede basis voor onderhandelingen
De werkgevers hebben toegezegd dat zij op onze werkdrukvoorstellen behoorlijke stappen willen maken. Daarbij is te denken aan extra pauze, meer lucht in de diensten en verbetering in de roosters en diensten. Uiteraard zal ook het loon een belangrijk onderwerp zijn in het uiteindelijke resultaat. Daarnaast hebben partijen ook de intentie om afspraken te maken over het generatiepact.

Stakingen volgende week van de baan
De cao-commissie heeft vandaag beslist dat, nu er weer formeel onderhandeld gaat worden, de stakingen die volgende week gepland staan, niet meer door zullen gaan. Cao-partijen hebben over en weer uitgesproken dat zij volgende week tot een resultaat willen komen. Dat betekent dat wij jullie hoe dan ook voor de paasdagen informeren over de stand van zaken. Hopelijk hebben we dan een resultaat bereikt.

Vragen of opmerkingen?
Heb je vragen of opmerkingen mail dan naar h.chikhi@cnvvakmensen.nl of ej.vandemheen@cnvvakmensen.nl

Namens de cao-commissie,

Hanane Chikhi                                 
Bestuurder CNV Vakmensen         

Evert Jan van de Mheen
Bestuurder CNV Vakmensen

Stel hier je vraag aan de onderhandelaar

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error