Nieuws vanuit de kadergroep EBS

Op woensdag 18 oktober is voor het eerst de centrale kadergroep van EBS bij elkaar geweest. Inmiddels is EBS concessiehouder van 4 concessies waardoor wij het wel van belang vinden regelmatig de koppen bij elkaar te steken.

Vier concessies

Vanuit alle vier de concessies waren er mensen aanwezig, t.w. Voorne-Putten, Haaglanden, Zaanstreek-Waterland en IJssel/ Vecht. Daarmee hebben we best wel een goed beeld gekregen wat er speelt binnen EBS. In een volgende nieuwsbrief willen we ook aangeven wie jij kunt benaderen als er wat speelt binnen jouw vestiging waar de vakbond wat aan kan doen.

Niet op orde

EBS heeft natuurlijk een forse groei doorgemaakt de afgelopen jaren. IJssel/ Vecht is een grote concessie en per december komt ook de Zaanstreek erbij.
Dat dat aanloopproblemen geeft is te verwachten, maar het is echt vreemd dat je op de dienstenapp geen historie kunt zien van jouw diensten. Dat geldt niet bij iedere concessie, maar het gevolg is wel dat je zelf goed moet bijhouden hoe jouw diensten eruit hebben gezien. Dat geldt niet alleen voor je diensten maar ook voor je vrije dagen.

Medezeggenschap

De OR van EBS is voorstander van een OR per concessie en een Centrale Ondernemingsraad op concernniveau. Daarmee voorkom je dat er in de OR een ongelijke krachtenverdeling is, waardoor een grote concessie in het voordeel kan zijn.

Materieel

Inmiddels is het met het elektrisch materieel enigszins op orde. De problemen zijn niet weg maar de grootste pijnpunten zijn grotendeels opgelost. In Zaanstreek/ Waterland dreigen wel grote problemen. De vervoerregio Amsterdam heeft inmiddels met forse boetes gedreigd omdat de planning niet gehaald dreigt te worden. 

Chauffeursstoelen

Veel klachten zijn er over de chauffeursstoelen. Ze worden pas vervangen als het “echt niet meer gaat”. Zo hoort het niet. In de cao, art 89A, staat dat “onderhoud en vervanging van chauffeursstoelen zal plaatsvinden conform een vast schema”. Wij willen dit op de agenda van de OR zetten.

Medische keuringen

In de kadergroep zijn zorgen over de uitvoering van de medische keuringen. Van verschillende kanten horen wij twijfels of er wel een goede keuring plaatsvindt.  Een keuring moet uit meer bestaan dan alleen de vraag hoe het met je gaat. Horen jullie ook van dit soort geluiden, laat het me weten.

Mochten jullie vragen of opmerkingen hebben, hieronder vind je mijn e-mail adres of plaats meteen onder dit bericht.

Evert Jan van de Mheen
Vakgroepbestuurder
ej.vandemheen@cnvvakmensen.nl

Heb je een vraag of opmerking?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error