Er wordt gestaakt op jouw stalling, wat nu?

Wij hebben van de FNV vernomen dat zij van plan zijn om woensdag 7 september op de vestiging het werk voor 24 uur neer te leggen. Het lijkt ons goed jullie hierover nog wat nadere informatie te verstrekken.

Standpunt CNV CNV Vakmensen

Allereerst vinden wij het belangrijk om nogmaals ons proces te verhelderen. Al onze leden hebben digitaal kunnen stemmen. Dit hebben zij dus in alle vrijheid kunnen doen. Als dan de meerderheid voor het eindbod stemt, dan kunnen wij niet anders dan dat te respecteren. Staken is dus voor CNV Vakmensen geen optie meer. Wij zijn daarom niet in actie en roepen onze leden daartoe ook niet op. Het FNV heeft van ons ruim de tijd gekregen invulling te geven aan hun proces, maar inmiddels hebben wij, gezien de lange duur en geringe voortgang, besloten de cao te tekenen en dat is op 1 juni gebeurd. 

Actie op jouw stalling

FNV heeft ons geïnformeerd dat ze op jouw stalling actie gaan voeren op 7 september a.s. In de bijlage (downloads) een overzicht waar FNV actie gaat voeren. Wij respecteren dat en verwachten van het FNV dat ze ons ook respecteren. Helaas hebben wij gezien dat FNV in haar nieuwsbrieven CNV Vakmensen leden oproept om zich aan te sluiten bij haar acties en zich te laten overschrijven. Wij vinden dat onacceptabel en hebben het FNV hierover ook aangesproken. Helaas zien we hierin vooralsnog geen verandering.

Veiligheid

Voor ons staat jouw veiligheid op één. Daarvoor zijn de volgende punten belangrijk:
  • Ga dus in ieder geval niet het werk doen wat jouw stakende collega zou moeten doen. Wij zullen ook de werkgevers duidelijk maken dat wij ervan uitgaan dat ze jullie niet in die positie brengen
  • Wij hebben de werkgevers duidelijk gemaakt, dat wij hun verantwoordelijk houden voor jullie veiligheid en dat wij ze daarop ook zullen aanspreken.
  • Nog een keer voor alle duidelijkheid, Wij staken niet, dat heeft een grote meerderheid van onze leden besloten. CNV Vakmensen zal daarom geen stakingsuitkering uitbetalen.

Afspraken over het verloop van de staking

Over de staking zijn tussen vakbonden en werkgevers de volgende afspraken gemaakt. Als je werkwillig bent op 7 september, meld je dan op je vestiging op het tijdstip dat je normaliter zou moeten beginnen met werken.
  • Stakers worden door werkgevers niet toegelaten op de vestiging
  • Actievoerders zullen werkwilligen niet hinderen.

Bereikbaarheid

Uiteraard zullen wij er alles aan doen om jullie bij te staan, mocht dat nodig zijn. In de bijlage vind je een overzicht, welke bestuurder jij kunt bellen als je vragen hebt. Ons Landelijk Actiecentrum is 7 september vanaf 08.30 tot 17.00 via 030-7511450 of actie@cnvvakmensen.nl bereikbaar.

Evert Jan van de Mheen
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 0653736490
E: ej.vandemheen@cnvvakmensen.nl

Downloads