Acties zolang er geen zicht is op een resultaat!

Dat geldt dus ook voor 15 maart. Alleen al de suggestie dat we overwegen om de 15e als stakingsdag af te blazen heeft veel commotie opgeleverd. Dat is niet wat wij bedoeld hebben.

Niets liever dan afblazen
Dat wij niets liever willen dan de acties afblazen , dat is duidelijk, maar dat geldt voor alle dagen en niet alleen voor 15 maart. Wij begrijpen dat de reizigers balen van de acties en dan ook nog op een verkiezingsdag. Maar niet ten onrechte geven jullie aan dat er iedere dag wel een (goede) reden is om niet te staken. Wij hebben echter goede redenen om wel te staken, ook al is dat vervelend voor de reiziger en dat begrijpen wij heel goed! 

Pas aan het werk als er zicht is op resultaat
Naar aanleiding van jullie reacties draaien we het om. Wij zijn bereid te overwegen vanaf de 15e te de acties op te schorten, maar dan alleen als wij vertrouwen hebben dat wij met werkgevers tot een goed resultaat kunnen komen. Dus vooralsnog gaan de acties van de 15e gewoon door. Werkgevers kunnen dit tegenhouden als zij voor die tijd voldoende ruimte bieden om de onderhandelingen weer te starten.

Geen nieuws van de werkgevers
Vooralsnog hebben wij niet de indruk dat werkgevers met vakbonden afspraken willen maken. Ja, werkgevers geven aan wat aan de werkdruk te willen doen en dat is positief, maar niet in het kader van de cao. Daar gaat het ons om en dat vinden wij belangrijk. We hebben daar dus een gezamenlijk belang. Beste werkgevers geef dan aan wat jullie willen doen om de werkdruk te verlagen.

Actieplanning
We hebben nog een planning staan en die loopt tot en met 7 april. Hoe eerder we die planning kunnen schrappen, hoe beter, maar vooralsnog gaan we door. Te beginnen met morgen, dan de landelijke manifestatie op de 14e in Utrecht en als het moet ook de 15e!

Dank
Dan blijft over jullie te bedanken voor jullie enorme inzet en jullie kritische noot op z’n tijd. Jullie gaan er echt voor om jullie arbeidsvoorwaarden te verbeteren.

Hanane Chikhi
h.chikhi@cnvvakmensen.nl

Evert Jan van de Mheen
ej.vandemheen@cnvvakmensen.nl

Sijtze de Bruine
s.debruine@cnvvakmensen.nl