Acties in voorbereiding in het stadsvervoer (HTM) voor de zwaar werk regeling

Zoals jullie in de wandelgangen vast al vernomen hebben zijn vakbonden voorbereidingen gestart voor acties in het stadsvervoer vanwege het eindigen van de zwaar werk regeling (RVU). In deze nieuwsbrief lees je daar meer over.

Aan de leden van CNV werkzaam bij GVB, HTM en RET,

Zwaar werk regeling?

In jullie cao hebben we de afspraak gemaakt dat je eerder kan stoppen met werken als je een zwaar beroep hebt, de zwaar werk regeling (RVU). Deze RVU regeling (regeling vervroegd uittreden) is onderdeel van het pensioenakkoord zoals vakbonden die na jaren onderhandelen met de overheid zijn overeengekomen.

Helaas zit er aan deze regeling een einddatum en lukt het vakbonden niet om met de verenigde werkgevers (VNO-NCW) en regering tot een nieuwe regeling te komen.

Het ligt dus niet aan jullie cao/werkgever maar aan de vastgelopen onderhandelingen in Den-Haag dat jullie straks geen gebruik meer kunnen maken van de zwaar werk regeling.

Ultimatum

FNV en CNV hebben de minister een ultimatum gestuurd waarin wordt geëist tot een nieuwe regeling te komen, helaas hebben we daarop geen antwoord gekregen en daarom gaan we de komende tijd actie voeren in alle sectoren die gebruik maken van de RVU.

Acties stadsvervoer

Nadat de politie en de bouw al verschillende acties hebben gevoerd is het nu de beurt aan het stadsvervoer. Bij de stadsvervoerders GVB, HTM en RET is er een zwaar werk regeling in de cao en daarom willen wij met deze drie bedrijven samen en tegelijk een actie gaan houden.

Hoe deze actie er precies uit gaat zien en wanneer deze is zijn we nu samen met FNV aan het voorbereiden. We wachten nu eerst nog op een motie van de politieke partij NSC waarna er volgende week mogelijk een debat volgt in de Tweede Kamer.

Zodra we meer informatie hebben laten we dat jullie via de nieuwsbrief weten, houd dus goed je mail en de cao pagina in de gaten.

Namens de gezamenlijke vakbondsbestuurders en kaderleden van GVB, HTM en RET,

Jelmer Hoogland
Bestuurder HTM
j.hoogland@cnv.nl

Wim Wetzels
Bestuurder GVB
w.wetzels@cnv.nl

Marc Dorst
Bestuurder RET
m.dorst@cnv.nl

Heb je een vraag of opmerking?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error