Acties cao Openbaar Vervoer (6)

Nog een paar dagen, dan zijn we genoodzaakt om samen het werk een week neer te leggen. In nieuwsbrief nummer 5 hebben we al uitgebreid uit de doeken gedaan, waar het omgaat. Nog even wat anders.

Inschrijflocaties

Op vrijdag 3 februari om 18.00 uur staan alle inschrijflocaties op onze website. Jullie krijgen daar nog een melding van. Je mag je op iedere locatie inschrijven. Kies de locatie met voor jou de minste reisafstand.  In het uiterste geval mag je ook een foto van het ingevulde formulier maken en deze sturen naar actieov@cnvvakmensen.nl.

Stakingsuitkering

De eerste 5 dagen dat jij staakt, ontvang je per stakingsdag €70,00 netto. Na 5 dagen staken gaat dat bedrag omhoog naar €94,00 netto per dag. Het gaat dan om hoeveel dagen jij hebt gestaakt en niet om hoeveel stakingsdagen de vakbond heeft uitgeroepen.

Nieuw leden ontvangen dezelfde stakingsguitkering, zij dienen wel een jaar lid te blijven. Alle andere informatie met betrekking tot onze stakingsuitkering is je reinste onzin, ook wat onder andere door de werkgevers wordt verkondigd.

Vragenlijst werkgevers

Wij vinden de vragenlijst zonde van de tijd. Wij gaan voor een totaalpakket en dat is zoals het er nu ligt onvoldoende. De vraag over werkdruk, vinden wij echt belachelijk. Als je dan serieus iets wil  weten over werkdruk, dan ga je toch echte vragen stellen? Onze conclusie is dan ook dat werkgevers geen enkele interesse hebben serieus naar dit onderwerp te kijken. Nooit zijn ze hierover echt met ons het gesprek aangegaan, nooit. Dat is pas echt triest.

Of je hem in moet vullen? Punt is dat werkgevers onze input en onze cijfers niet vertrouwen. Zouden wij dat dan wel doen? Kortom het maakt ons niet uit.

Graag hadden wij met werkgevers de werkdruk willen onderzoeken, maar kennelijk willen zij dat niet.

KERNACHTIG, WAAR STAKEN WE VOOR?

  • Werkdruk verlagen, arbeidsomstandigheden verbeteren.
  • Loonbod is niet voldoende.
  • Goede RVU en ouderenregeling.
  • Een aantrekkelijke werkgever met aantrekkelijke contracten.
  • Geen ongebreidelde flexibiliteit.
  • Machinistensalarissen van schaal 5 naar schaal 6; machinisten lopen anders weg naar NS.

MultiModaal

Vakbonden hebben ook de werknemers onder Multimodaal gevraagd het werk neer te leggen, dus vanaf maandag trekken we gezamenlijk op!
We houden jullie op de hoogte.

Voor actuele informatie, kijk op de actie-pagina van onze website:
Staking Openbaar Vervoer 2023 | CNV Vakmensen

Hanane Chikhi
M 06 2074 8851
E h.chikhi@cnvvakmensen.nl

Evert Jan van de Mheen
M 06 5373 6490
E ej.vandemheen@cnvvakmensen.nl