Al het nieuws

Stand van zaken eindbod Openbaar Vervoer (2)

Zoals afgesproken zouden we jullie wekelijks op de hoogte houden over de voortgang rond de cao Openbaar Vervoer. Gisteravond hebben we ook weer met onze cao commissie gesproken, waarbij we nadrukkelijk stilgestaan hebben bij de RVU, het tekenen van de cao en het perspectief naar 2023.

RVU


Wij gaan nog steeds voor een 2-jarige RVU. Een grote meerderheid heeft daarvoor gestemd en die gaat er komen ook. We krijgen ook veel vragen uit het land wanneer de RVU-regeling wordt ingevoerd, kortom dat leeft bij velen en dat weten wij als geen ander. Dat CNV Vakmensen voor de toekomst verder wil praten over uitbreiding van het generatiepact is ook niet nieuw, maar nu staat een 2-jarige RVU op één.

Tekenen of niet tekenen?


CNV Vakmensen gaat de cao tekenen, geen twijfel over mogelijk. Een grote meerderheid heeft ingestemd met het eindbod en daar gaan wij gehoor aan geven. Zo hoort dat en dat doen we!
Tegelijkertijd hebben we altijd gezegd dat we respect hebben voor het proces van onze collega vakbond en dat hebben we nog steeds, ook al is dat respect andersom soms ver te zoeken. Dat laat ons niet onberoerd. We hebben een eerlijk proces doorlopen en een meerderheid heeft ingestemd, dan hoor je dat van elkaar te respecteren. Vanuit dat respect is er binnen onze cao commissie wel verdeeldheid over het moment van tekenen. Geven we ze nog tijd, of hakken we de knoop door? Niet eenvoudig, maar tegelijk weten we ook dat jullie duidelijkheid verlangen. Wij nemen ons dan ook voor om na de cao commissie van volgende week een besluit te nemen over het moment van tekenen, zodat er duidelijkheid ontstaat over de nieuwe cao.

Perspectief tot 2023


Geen verdeeldheid is er over het perspectief naar 2023. Het jaar 2022 wordt door CNV Vakmensen gezien als een tussenjaar. De argumenten daarvoor hebben we eerder genoemd.
We weten wat ons te doen staat. Als de handtekening is gezet beginnen we nagenoeg direct met de voorbereidingen voor 2023. Dan staat werkdruk op de agenda. Dan gaan we voor een uitbreiding van het generatiepact. Dan gaan we praten over respect voor jullie en voor je vak. Dan moeten uitzendkrachten veel sneller een vast contract krijgen en moet het flexwerk worden ingedamd. Mocht je denken waar blijft de inkomensverbetering in dit rijtje? Met stip op één een inkomensverbetering om het koopkrachtverlies te compenseren. Een stevige agenda waar we in geloven. Met de voorbereidingen daarvan starten we zo snel mogelijk, met jullie!

Geduld


Wij vragen nog even geduld. Wij vragen jullie om het proces van onze collega vakbond te respecteren en wij rekenen erop dat onze collega vakbond het standpunt van ons en onze leden zal respecteren. Volgende week komen we weer bij jullie terug met een nieuwe nieuwsbrief.

Hanane Chikhi
M 06 2074 8851
E h.chikhi@cnvvakmensen.nl
Evert Jan van de Mheen
M 06 5373 6490 
E ej.vandemheen@cnvvakmensen.nl

Wil je reageren of heb je een vraag aan de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error