Stand van zaken cao Openbaar Vervoer (7)

Er is duidelijkheid over het gebruik van de RVU. De afspraken zijn nu definitief en we hebben ze toegevoegd. Ook hebben we nog een opmerking over de onderhandelingen voor de nieuwe cao.

Cao-onderhandelingen 2023

Onze collega-vakbond doet het voorkomen alsof er een bijzondere en ongekende “move” plaatsvindt om nu al te willen praten over de cao 2023. Dat is geen juiste weergave van de feiten. Tijdens de overleggen over de huidige cao (2021-2022) hebben werkgevers aangegeven dat zij direct na het sluiten van deze cao over de cao 2023 willen gaan praten. Bij die gesprekken was ook onze collega-vakbond aanwezig. Dat we nu door werkgevers worden uitgenodigd om over 2023 te komen praten, kan dus geen verrassing zijn.  Wij willen niets liever dan met onze collega-vakbond aan die gesprekken beginnen. De uitdagingen zijn groot en wij zijn ervan overtuigd dat we gezamenlijk tot een beter resultaat kunnen komen.  

RVU 

Wij zijn met werkgevers tot een afronding gekomen van een Q&A (Vraag en antwoord). Daarin vind je op heel veel vragen een antwoord. Het is dus nu geformaliseerd, je kunt daar dus naar verwijzen.  Wij krijgen veel vragen wanneer je er gebruik van kunt maken. Je vindt dat terug onder 4.2. Daarin staat dat de normale aanvraagtermijn 4 maanden is. Bovendien staat er het volgende: “Indien de werknemer op 1 juni 2022 voldeed aan de gestelde voorwaarden, kan hij per 1 juli 2022 gebruik maken van de RVU-regeling zonder dat hij wordt gehouden aan de aanvraagtermijn van 4 maanden”. Deze tekst vind je letterlijk terug in de Q&A. Op grond daarvan kun je dus snel stoppen (mits je aan de voorwaarden voldoet). De Q&A hebben we bijgevoegd alsmede de eindafspraken zoals we die zijn overeengekomen. 

Een korte voortgangsrapportage deze keer, maar met belangrijke informatie. We houden jullie op de hoogte. 

Hanane Chikhi 
Cao onderhandelaar
T 06 20748851
E h.chikhi@cnvvakmensen.nl

Evert Jan van de Mheen 
Cao onderhandelaar
T 06 53736490
E ej.vandemheen@cnvvvakmensen.nl

 

Downloads

Wil je reageren of heb je een vraag?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error