Stand van zaken Cao Openbaar Vervoer (5)

Nu wij de cao hebben getekend hebben we in deze reeks van nieuwsbrieven de kop gewijzigd en eindbod vervangen door Cao. De nummering blijven we aanhouden. Voorlopig blijven we wekelijks een beeld geven van de stand van zaken.

RVU 

Wij hebben inmiddels gehoord dat er al een aantal medewerkers heel snel gebruik kunnen maken van de RVU, dat klinkt goed. Maar we horen ook geluiden dat het niet overal soepel loopt. Op dit moment zijn we in gesprek met werkgevers om de regeling tot in de details vast te leggen en daar hoort ook een Q&A (vraag en antwoord) bij. Zodra de Q&A definitief is zullen wij deze ook met jullie delen.  

Uitnodiging onderhandeling Cao 2023 

Inmiddels zijn werkgevers concreet bezig om een eerste overleg te plannen ter voorbereiding van de nieuwe cao. Deze is ook aan onze collega vakbond gericht. Het eerste overleg zal wat ons betreft gaan over een planning en het proces waarop we tot een nieuwe cao komen. Onze collega`s hebben (voor zover ons nu bekend) nog geen gehoor gegeven aan deze uitnodiging.  Jullie zijn er echter niet mee geholpen als wij alleen onderhandelen over een nieuwe cao, dat gaan we voorlopig dus ook niet doen.  Of en wanneer onze collega vakbond ingaat op de uitnodiging is ons niet bekend. Wij roepen hen op dat wel te doen, omdat wij zo snel als mogelijk willen starten met de nieuwe onderhandelingen. Het ultimatum van onze collega vakbond spreekt onder andere over een verbeterde generatiepactregeling, zelfs een betere RVU regeling, eisen over meer vast werk en ook werkdruk is een belangrijk onderwerp.  

Ultimatum of geen ultimatum, iedereen kan bedenken dat afspraken hierover maken tijd kost en niet met terugwerkende kracht in kunnen gaan. Realistisch gesproken kom je dan al niet eerder uit dan begin 2023. Dus is onze oproep aan onze collega’s “kom aan tafel”. Samen voor een betere cao in 2023. 

Voorstellen Cao 

Voor alle duidelijkheid. Het spreekt voor zich dat wij al onze leden zullen betrekken bij het maken van onze voorstellenbrief. Daarvoor treffen we voorbereidingen met onze cao commissie. Uiteraard houden we rekening met de vakantieperiode die komen gaat. 

We houden jullie op de hoogte en als je vragen hebt, laat het ons weten. 

Hanane Chikhi
Cao onderhandelaar CNV Vakmensen
M 06 2074 8851

Evert-Jan van de Mheen
Cao onderhandelaar CNV Vakmensen
M 06 5373 6490

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error