Staking Openbaar Vervoer door FNV op 19, 20 en 21 oktober

Wij hebben van het FNV vernomen dat zij van plan zijn om landelijk op 19,20 en 21 oktober het werk neer te leggen voor de medewerkers vallend onder de cao Openbaar Vervoer. Hierbij volgt nog wat nadere informatie.

Standpunt CNV Vakmensen

Zoals inmiddels wel duidelijk is, staakt CNV Vakmensen niet. Wij hebben de cao ondertekend, nadat alle leden de gelegenheid hebben gehad hun stem uit te brengen. Staken is dus geen optie meer en dus roepen wij onze leden niet op tot het voeren van actie.

Acties

FNV heeft aangegeven dat zij landelijk op 19,20 en 21 oktober het werk neer leggen. Wij vinden het jammer dat zij dat doen en dat zij zich niet willen richten op de cao voor 2023. We verliezen daarmee heel veel tijd. Maar we respecteren hun standpunt. Helaas zien wij dat FNV in haar nieuwsbrieven nog steeds onze leden oproept om zich aan te sluiten bij haar acties en zich te laten overschrijven. Wij vinden dat onacceptabel, maar we zien bij FNV geen verandering.

Veiligheid

Voor ons staat jouw veiligheid op één. Daarvoor zijn de volgende punten van belang:

  • Ga in ieder geval niet het werk doen wat jouw collega zou moeten doen. Wij zullen werkgevers ook duidelijk maken, dat wij ervan uitgaan, dat ze jullie niet in die positie brengen.
  • Wij hebben de werkgevers duidelijk gemaakt, dat wij hun verantwoordelijk houden voor jullie veiligheid en dat wij ze daarop zullen aanspreken.
  • Nog een keer voor alle duidelijkheid. Wij staken niet. CNV zal daarom geen stakingsuitkering uitbetalen.

Afspraken over het verloop van de staking

Over de stakingen zijn de volgende afspraken gemaakt tussen vakbonden en werkgevers. Als je werkwillig bent, meld je dan op de vestiging op het tijdstip dat normaal gesproken zou moeten beginnen.

  • Stakers worden door werkgevers niet toegelaten op de vestiging
  • Actievoerders zullen werkwilligen niet hinderen

Bereikbaarheid

Uiteraard zullen wij er alles aan doen om jullie bij te staan, mocht dat nodig zijn. Ons Landelijk Actiecentrum is op 19, 20 en 21 oktober aanwezig vanaf 8.00 – 17.00 uur via 030-7511450 of actie@cnvvakmensen.nl. Zij helpen jullie verder.

Evert Jan van de Mheen Hanae Chihki
Cao onderhandelaars

Evert Jan van de Mheen
M: 06 53736490
E: ej.vandemheen@cnvvakmensen.nl

Hanane Chikhi
M: 06 20748851
e: h.chikhi@cnvvakmensen.nl