Al het nieuws

Niet zwak of soft, maar realistisch

Respect voor elkaars mening vinden wij een belangrijk goed. Dit hebben wij ook altijd uitgedragen als het ging om het standpunt van onze collega bond. Wij zijn daar consequent in geweest. Helaas zien en lezen wij dat onze collega’s omgekeerd moeite hebben om ons standpunt en onze werkwijze te respecteren. Daarom kunnen en willen wij niet stil blijven.

Communicatie


Er zijn van onze collega’s enkele nieuwsbrieven verschenen waarin  ze onze leden actief oproepen om zich over te laten schrijven en mee te staken. Dat vinden wij onacceptabel. We hebben dat aan de orde gesteld en zij hebben daar hun excuses over aangeboden. Helaas zien we dat er nog altijd dit soort oproepen worden gedaan. Dit is allesbehalve collegiaal en zet de verhoudingen onnodig op scherp.

Eindbod geaccepteerd door onze leden


Wij hebben op een transparante wijze het eindbod voorgelegd aan onze leden en het besluit is op een democratische wijze tot stand gekomen zoals wij dat altijd doen. Onze cao commissie heeft het eindbod bekeken en geoordeeld dat we het neutraal voorleggen. Het is zeker niet het beste resultaat dat wij ooit hebben afgesproken, maar het past wel bij de huidige situatie. Daarnaast hebben al onze leden daarover hun stem kunnen uitbrengen, in de beslotenheid zoals dat hoort bij een stemming. Een meerderheid heeft dat eindbod geaccepteerd. Dan accepteren wij dat. En natuurlijk is er ook een grote minderheid die tegen heeft gestemd en daar hebben wij ook zeker oog voor. Maar het zijn niet de kaderleden die beslist hebben of de bestuurders, het zijn de leden geweest!

Wat is ons eerlijke verhaal?


"Werkgevers zouden miljoenen pensioengelden in hun zakken steken omdat wij instemmen?" Wat een onzin! Het is pensioengeld wat vrijvalt en wat ook ingezet kan worden voor een generatiepact regeling. Voor de volgende cao willen werkgevers daar best over praten, maar daar was de tijd te kort voor. Voor 2023 komt die gewoon op tafel te liggen. Dus niets verdwijnt er in de zakken van werkgevers. Het is transparant hoeveel geld er straks vrijvalt en wat daarvan is gebruikt voor de RVU-regeling.
"Doordat wij ingestemd hebben kunnen werkgevers in gesprek gaan over verhoogde efficiency en wendbaarheid." Het klopt niet! Noem ons één afspraak die er gemaakt is en waar we mee ingestemd hebben? Die is er niet. Bovendien als werkgevers bij een volgende ronde dit inbrengen, wordt er vanzelf over gesproken. “Praten over” is wat anders dan een afspraak maken!
"Doordat wij ingestemd hebben krijgen werkgevers gratis pensioengeld door de RVU regeling, beschikbaar gesteld door de overheid." Onzin in het kwadraat! De RVU is een fiscale vrijstelling van ongeveer €22000 per jaar, maximaal 3 jaar voor je AOW gerechtigde leeftijd. Dat is een fiscale vrijstelling die werkgevers zelf moeten ophoesten. Wij zijn geen vrienden van werkgevers, maar dit is gewoon onzin! Die €22000 moeten zij betalen. Ze hoeven alleen geen extra fiscale boete hierover af te dragen.

Loonsverhoging en cao


Wij zullen de laatsten zijn die zeggen dat er een normaal cao proces heeft plaatsgevonden. Dat is ook niet zo. Beide bonden wisten dat dit geen normaal proces zou worden. Hoe je daar als bond vervolgens mee omgaat, dat is wat anders.
CNV Vakmensen was voorbereid. Waarom? Omdat in januari bij de cao Multimodaal er een eindbod werd geaccepteerd met nagenoeg hetzelfde loonbod als dat wat er in februari op de OV tafel werd neergelegd. Ook door onze collega’s is dit bod geaccepteerd.
Is dat vreemd? Nee, het zijn immers dezelfde werkgevers die het salaris voor een Mumo-chauffeur betalen als voor een OV-chauffeur. Het is dan toch te verwachten dat dat bod ongeveer hetzelfde zal zijn? Voor ons was het geen verrassing. Een kwestie van voorbereiden. In februari was de 2,8% niet vreemd in vergelijking met de markt. Oekraïne en de scherpe stijging van de inflatie kwamen daarna.

Tussenjaar


Dit jaar, 2022, is voor ons een tussenjaar waarin de sector nog steeds de gevolgen ondervindt van corona, of we het nu leuk vinden of niet. De bedrijven zijn nog steeds afhankelijk van de vergoeding van de overheid, dat is volgend jaar echt anders. Voor ons zullen in 2023 goede generatiepact regelingen, al of niet in combinatie met een RVU van groot belang zijn. Datzelfde geldt voor een goede loonsverhoging. Wij zijn strijdbaar voor 2023. Wij willen onze focus dan ook daarop leggen.

Tot slot


Ook CNV Vakmensen zal een actie niet uit de weggaan, maar nu doen we dat niet. Onze leden hebben inspraak gehad, onze leden hebben gesproken en dat voeren we uit! Daarvoor ben je lid van een bond die op democratische gronden tot een besluit komt!

Heb je nog vragen?


Wij zijn altijd bereidheid om ons eerlijke verhaal toe te lichten. Laat het ons weten, we komen naar je toe en we gaan graag met je in gesprek.

Hanane Chikhi, cao onderhandelaar CNV Vakmensen
M 06 2074 8851
Evert Jan van de Mheen, cao onderhandelaar CNV Vakmensen
M 06 5373 6490

Wil je reageren of heb je een vraag aan de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error