Acties cao Openbaar Vervoer en Multimodaal (17)

Dinsdag 28 februari en donderdag 2 maart zullen we voor de 3e week de stakingen in het streekvervoer voortzetten. De stakingsbereidheid blijft ongekend hoog en de boosheid over de houding van werkgevers groeit ook met de dag. Want nog altijd willen de werkgevers niet met de vakbonden een goede cao voor jullie afsluiten.

Looninhouding stakingsdagen
Jullie zullen ongetwijfeld hebben gemerkt dat het loon van februari lager is dan wat jullie gewend zijn. De werkgevers hebben namelijk het effect van de stakingen direct voelbaar willen maken door het loon over de eerste 5 stakingsdagen nog in februari in te houden. Hiermee willen ze de stakers laten schrikken en daarmee hopen de werkgevers dat de actiebereidheid afneemt. Maar we zien dat deze truc van de werkgever niet heeft gewerkt, want de stakingsbereidheid van de leden blijft hoog. Men weet dat het nu even doorbijten is en dat het een investering is voor de toekomst. We snappen echter ook dat het financieel zwaar is, dus hoe eerder we tot een resultaat kunnen komen, hoe beter.

Mocht je twijfelen of de inhouding die de werkgever heeft gedaan correct is, vraag dan aan jouw salarisadministratie om een uitwerking van de inhouding en neem dan contact op met ons, zodat wij dit voor je kunnen checken.

Stakingsperiode
De stakingsperiode van zes weken begint deze week op dinsdag 28 februari en donderdag 2 maart. Daarna wordt gestaakt op maandag 6 maart, woensdag 8 maart, vrijdag 10 maart, dinsdag 14 maart, woensdag 15 maart, maandag 20 maart, woensdag 22 maart, vrijdag 24 maart, woensdag 29 maart, donderdag 30 maart, maandag 3 april, woensdag 5 april en vrijdag 7 april. Wij hopen uiteraard dat we deze dagen niet nodig hebben  en dat wij zo snel als mogelijk een nieuwe cao voor jullie kunnen afspreken. Maar als het nodig is, dan gaan we  door totdat de werkgevers eindelijk over de brug komen.

Stakingsformulieren
De meeste van onze leden hebben een gepersonaliseerd stakingsformulier op het huisadres ontvangen. Dit formulier kan je gebruiken om de stakingsdagen tot en met 15 maart op in te vullen. Het verzoek is om je iedere week, op de eerste stakingsdag van die week, als staker te melden bij onze stakingsleiders op de inschrijflocatie. Vergeet hierbij niet iedere keer dit stakingsformulier mee te nemen.

De stakingsleider verzamelt vervolgens op 14 of 15 maart alle stakingsformulieren en neemt contact op met zijn vakbondsbestuurder om af te spreken hoe de ingevulde formulieren weer in Utrecht bij ons landelijk actiecentrum komen.  

Voor de stakingsdagen van 20 maart en verder ontvangen jullie een nieuw gepersonaliseerd stakingsformulier.

De stakingsuitkering over de periode tot en met 15 maart wordt uiterlijk 24 maart aan jullie overgemaakt.

Vragen of opmerkingen?
Heb je vragen of opmerkingen over de organisatie van de acties, neem dan contact op met het Landelijk Actiecentrum: 030-751 1450 of mail ons: actieov@cnvvakmensen.nl

Hanane Chikhi
h.chikhi@cnvvakmensen.nl

Evert Jan van de Mheen
ej.vandemheen@cnvvakmensen.nl

Sijtze de Bruine
s.debruine@cnvvakmensen.nl