Acties cao Openbaar Vervoer en Multimodaal (16)

Een week lang hebben we werkgevers de tijd gegeven om in te gaan op onze eisen. Een week lang hebben ze de tijd gehad zicht te verdiepen in dat wat jullie belangrijk vinden voor een goede cao. Die bedenktijd heeft slechts 9 regeltjes opgeleverd. Samengevat; werkgevers willen niet praten!

Alle acties en actiedreiging van tafel
Dat was de voorwaarde. Ultimatum van tafel, geen stakingen en stoppen met actiedreiging; pas dan willen werkgevers weer onderhandelen. Weer op 0 beginnen dus. Dat kan niet de bedoeling zijn. Dan zou er voor niets actie gevoerd zijn.

Vervolgacties onvermijdelijk
We hebben gezegd dat we de acties hervatten wanneer er geen resultaat zou liggen. Dat betekent dat we ons ook aan ons woord gaan houden. Op woensdag 22 februari en vrijdag 24 februari roepen wij onze leden weer op het werk neer te leggen. We doen dat samen met FNV. We gaan ook door met de actieplanning en dat betekent dat volgende week de 28e februari en de 2e maart ook als actiedag gepland staan.
Mochten we nog wat aan het actiemodel veranderen dan horen jullie dat.

Trein Zwolle- Kampen, Zwolle – Enschede
Een uitzondering op bovenstaande is dat de leden werkzaam op deze spoorlijn ook donderdag de 23e februari het werk neerleggen. Medewerkers zijn daar graag bereid er nog een schepje er bovenop te doen, gezien onze voorstellen voor verhoging van het loon van de machinisten.

We gaan er weer voor, voor Multimodaal en voor Openbaar Vervoer
Werkgevers doen het voorkomen, alsof we alleen op geld belust zijn. Dat is omdat ze bewust onze voorstellen voor het verminderen van de werkdruk niet willen lezen. Het argument dat werkdruk geld kost is onzin. Het verdient zich terug doordat mensen langer aan het werk kunnen blijven en de sector daardoor aantrekkelijker wordt.

Volhouden
Het lijkt erop dat werkgevers geen boodschap hebben aan de reizigers. Daarom kunnen deze acties nog wel een tijd aanhouden. “Geduld is een schone zaak” en “de aanhouder wint” zijn bekende gezegden. Wij zijn ervan overtuigd dat we goede redenen hebben om door te gaan met onze actie en dat zullen we ook doen!

Wij rekenen op jullie en we houden jullie op de hoogte!

Evert Jan van de Mheen
ej.vandemheen@cnvvakmensen.nl

Hanane Chikhi
h.chikhi@cnvvakmensen.nl

Sijtze de Bruine
s.debruine@cnvvakmensen.nl