Acties cao Openbaar Vervoer en MultiModaal (12)

Een week actievoeren zit er nagenoeg op. De langste OV staking sinds jaren. We hebben daarmee een belangrijk signaal afgegeven, dat de medewerkers het in deze sector niet meer pikken. De wekgevers prijzen hun eigen loonbod maar weigeren naar de werkdruk te kijken.

Geen beweging bij werkgevers, dus houden we de druk erop

Zoals we gisteren al in onze nieuwsbrief vermeld hebben, zien werkgevers nog geen enkele reden om te zorgen dat er weer sprake is van fatsoenlijk openbaar vervoer. Dat betekent dat de druk erop moet blijven. We gaan dan ook niet stoppen.

Ruimte om tot een resultaat te komen.

Tegelijkertijd hebben werkgevers in de pers aangegeven dat ze volgende week bij elkaar komen om over de situatie in het openbaar vervoer te praten. Dat is dan een pluspuntje. We willen ze die ruimte geven. Daarom hebben we besloten werkgevers tot 20 februari tijd te geven. Ze kennen onze eisen, ze weten wat ze moeten doen.

Hervatting van acties

Dat betekent niet dat het ultimatum van tafel is. Sterker nog, is er op de 20e geen resultaat, dan worden de acties de 22e hervat met een landelijke stakingsdag en daarna gaan we gewoon door met regelmatig een actiedag en kondigen we acties minimaal 48 uur van te voren aan.

Laat het verstand terugkomen!

Laten we hopen dat het verstand bij de werkgevers terugkeert en dat ze komen tot een goede cao. De sector verdient dat. Doen ze dat niet, dan staan we er weer, totdat er iets fatsoenlijks is afgesproken.

Voor nu bedanken we jullie ontzettend voor jullie actiebereidheid in de afgelopen week. Ondanks dat wat werkgevers beweren hebben we het openbaar vervoer in grote delen van het land fors ontregeld, zodat je niet van normaal openbaar kon spreken. Dat is geen doel op zich, maar werkgevers brengen ons in die positie.
Nogmaals voor nu hartelijk bedankt en we rekenen op jullie in toekomst.

Hanane Chikhi
h.chikhi@cnvvakmensen.nl

Evert Jan van de Mheen
ej.vandemheen@cnvvakmensen.nl

Sijtze de Bruine
s.debruine@cnvvakmensen.nl

Wil je reageren of heb je een vraag?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error