Acties cao Openbaar Vervoer (2)

Zoals jullie ongetwijfeld hebben meegekregen, dreigen de werkgevers om hun voorstel van tafel te halen als wij niet akkoord gaan met hun voorstel uiterlijk 31 januari. Ze proberen ons te dwingen om akkoord te gaan met hun voorstellen.

Zoals eerder gezegd is onze mening dat er vanuit werknemers te grote offers geleverd moeten worden om tot 8% te komen

  • Geen oplossingen voor de veel te krappe rijtijden (werkelijke oorzaak werkdruk). Alle werkdruk verlagende voorstellen worden door de werkgevers geblokkeerd.
  • Geen oplossingen voor het hoge ziekteverzuim.
  • Eis werkgevers tot verdere flexibilisering werknemers.
  • Geen mogelijkheid volledig gebruik Generatiepact vanaf 63 jaar (3 dagen werken, 80% loon en 100% pensioenopbouw) in combinatie met tweejarige RVU-regeling.

Ultimatum 30 januari

Dat betekent dat beide vakbonden, CNV Vakmensen en FNV Streekvervoer, niet in zullen gaan op het aanbod van de werkgevers. Aanstaande maandag 30 januari loopt het ultimatum van beide vakbonden af. Dan zullen de werkgevers nog een officiële aanzegging krijgen voor de aanstaande geplande acties. Reageren werkgevers daarvoor niet tijdig, dan zullen we overgaan tot het voeren van acties in het hele land van 6 tot en met 10 februari.

We vinden het heel erg vervelend voor de reizigers. Het is juist in het belang van de reiziger dat er voldoende en gezonde chauffeurs zijn, nu en in de toekomst, om de mensen van A naar B te kunnen brengen.

Hanane Chikhi
Onderhandelaar CNV Vakmensen
E h.chikhi@cnvvakmensen.nl

Evert Jan van de Mheen
Onderhandelaar CNV Vakmensen
E ej.vandemheen@cnvvakmensen.nl

Wil je reageren of heb je een vraag?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error