Stand van zaken cao Multimodaal

We hebben mede doordat jullie massaal gehoor hebben gegeven aan onze oproep om te gaan staken in Friesland, Groningen en op de Vechtdallijnen (Emmen, Zwolle en Mariënberg) een goed statement afgegeven.

De acties hadden volop aandacht in de media en politiek. Door de hoge actiebereidheid had Arriva zelf maar besloten om alle lijnen in Friesland en Groningen op donderdag en vrijdag neer te leggen, dus onbedoeld werd de staking nog groter. Dank jullie wel voor de goede stakingsdagen en ook voor het ondersteunen van wederom een heel duidelijk signaal dat wat de werkgevers jullie hebben geboden bij lange na niet voldoende is.

Helaas is er tot op heden nog niks constructiefs vernomen van de werkgevers. We hebben wel tot 3x toe een uitnodiging ontvangen om op 22 december (gisteren dus) weer te gaan onderhandelen. Nou willen wij als bonden niks liever dan zo snel mogelijk een cao maar dan moet je wel wat bieden. Er is nu al rondes lang niks geboden maar wel vooral afgehouden. Wij komen pas aan tafel als er daadwerkelijk iets wordt geboden. De 'praten-om-het-praten' sessies zijn wat ons betreft nu wel geweest. In Leeuwarden, Groningen, Emmen en Zwolle hebben jullie laten zien dat de actiebereidheid bijzonder hoog is en de werkgever moet zich goed realiseren dat we nog niet klaar zijn!

We gaan vooralsnog door met het organiseren van acties door het land en houden jullie op de hoogte!

Voor meer informatie over hoe het hele cao traject verloopt en waarom we nu in actie zijn verwijs ik je graag naar deze pagina.

Voor nu fijne feestdagen gewenst!

Met vriendelijke groet,

Sijtze de Bruine
Onderhandelaar CNV Vakmensen