Nieuwe stakingen CAO MUMO

We gaan door! We gaan door met actie voeren voor een nieuwe betere CAO Multimodaal. Na de succesvolle acties in Friesland, Groningen en op de Vechtdallijnen hebben de vakbonden nu acties gepland in de Achterhoek/ Rivierenland, Dordrecht en Twente.

De werkgevers zijn blijkbaar nog niet in staat om tegemoet te komen aan de eisen zoals deze verwoord waren in het ultimatum. De kosten voor energie en het dagelijks levensonderhoud blijven hoog. Daar hebben alle medewerkers mee te maken. De inflatie is nog steeds heel hoog, maar Arriva en Keolis vertikken het tot nu toe om hun eigen medewerkers te compenseren terwijl dat in andere sectoren wel gebeurt. En ondertussen wordt er wel van je verwacht dat je met de huidige bezettingsproblemen extra werkt. We kunnen helaas niet anders concluderen dat Arriva en Keolis (en Qbuzz) hun medewerkers keihard laten vallen en het nalaten om goede afspraken te maken over de werkdruk en de loonparagraaf.

En dan zit er maar 1 ding op: doorgaan met de acties! Na een korte onderbreking tijdens de feestdagen pakken we nu de draad weer op. De vakbonden hebben de volgende actiedagen gepland:

Vrijdag 13 januari a.s. trein Twente en trein en bus in de Achterhoek en Rivierenland.

Maandag 16 januari a.s. DMG gebied Dordrecht.

Ten aanzien van acties in Limburg komen wij hier nog even bij jullie op terug. Zodra hier duidelijkheid over is, informeren wij jullie zo spoedig mogelijk.

De aanzeggingsbrief naar de werkgevers is er inmiddels uit (zie bijlage) en dat betekent dat we ons gaan opmaken voor een volgende ronde acties. Uiteraard volgt er nog nadere informatie naar de medewerkers over inschrijflocaties etc. We gaan door met het strijden voor een goede CAO, we stropen met elkaar de mouwen op en knokken voor goede afspraken over de werkdruk en het loon!

Mocht je meer willen weten over de stand van zaken in het hele cao traject dan verwijs ik je graag naar deze pagina.

Met vriendelijke groet,

Sijtze de Bruine
Onderhandelaar CNV Vakmensen

Downloads

Wil je reageren of heb je een vraag?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error