Uitslag stemming nieuwe roosters HTM bekend

Na een hectische periode hebben HTM, medezeggenschap en vakbonden geprobeerd een zo goed mogelijke regeling af te spreken. Jullie hebben hierover gestemd en 65% van de CNV-leden heeft vóór de regeling gestemd. In deze nieuwsbrief lees je hier meer over.

CNV leden stemmen vóór nieuwe regeling

65% van de leden heeft vóór de nieuwe regeling gestemd. Dit betekent dat CNV akkoord is met de compensatieregeling en dat HTM de regeling gaat uitvoeren.
Een aantal leden heeft ons laten weten waarom zij de nieuwe regeling niet zien zitten. We horen jullie zorgen en opmerkingen en zullen deze meenemen naar het volgende overleg met HTM.

Hoe zat het ook alweer?

Ruim twee jaar geleden is er een werkgroep gestart om alle roosters aan te passen zodat de werkdruk eerlijker verdeeld kan worden over al het personeel. In deze werkgroep zaten leden vanuit HTM, de medezeggenschap (OC) en vakbonden.

Eerste stemming

Nadat de werkgroep klaar was mochten jullie stemmen over het resultaat. Dit werd massaal weggestemd. Onze reactie was dat zowel de roosters als de compensatieregeling niet goed genoeg waren.

Verbeterde regeling

Ondanks dat HTM de druk opvoerde om de nieuwe (verbeterde) roosters eenzijdig in te voeren, hebben de medezeggenschap (OC) en vakbonden hun poot stijf gehouden. Hierdoor konden wij uiteindelijk betere afspraken maken, namelijk:
  • Parttimers:
    • Compensatieregeling voor iedereen met roosterkeuze 1
    • 1,5 vitaliteitsdag voor iedereen (naar rato)
    • Spijtoptanten; iedereen mag opnieuw een roosterkeuze maken
  •  Fulltimers:
    • Versnipperen 2 ADV dagen naar 4 minuten per dag
    • 1,5 vitaliteitsdag voor iedereen

Wat vindt CNV?

We begrijpen dat iedereen het liefst alles bij het oude had gehouden. Ondanks dat vinden we dat de werkgroep haar uiterste best heeft gedaan een zo evenwichtig mogelijk pakket te maken en dat er een goede compensatieregeling is afgesproken.

Maar we vinden ook dat er in het proces veel problemen zijn ontstaan, die de relatie tussen werknemer en werkgever geen goed hebben gedaan. Daarnaast ontstond er veel verwarring over wie nu waar verantwoordelijk voor is; namelijk de OC voor de werktijdenregeling en de bonden voor de arbeidsvoorwaarden.

Toekomst

We zijn blij dat de meerderheid tevreden is met het resultaat en hopen dat er nu een rustigere periode aanbreekt. We zullen met HTM het proces evalueren zodat we in de toekomst dit soort problemen en verwarring kunnen voorkomen.

Vragen en opmerkingen

Mocht je na aanleiding van deze nieuwsbrief nog vragen of opmerkingen hebben, stel ze dan gerust aan een van ons. Graag verwijzen we je ook naar de HTM cao pagina waar je informatie kan terugvinden en je reactie kunt plaatsen.

Mede namens de werkgroep en cao-delegatie,

Michel Wiersma, André van Driel en Remco Portier,

Jelmer Hoogland
Onderhandelaar CNV Vakmensen
E: j.hoogland@cnvvakmensen.nl

en

Sanne van der Meulen
Onderhandelaar CNV Vakmensen
E: s.vandermeulen@cnvvakmensen.nl

Wil je reageren of heb je een vraag?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error