Oproep tot staking 2 juni HTM

Vorige week hebben wij de werkstaking op donderdag 2 juni aangekondigd. Afgelopen dagen hebben wij met HTM afspraken gemaakt over de staking. Via deze nieuwsbrief roepen wij jullie op om op 2 juni van aanvang dienst het werk neer te leggen. Hoe en wat lees je hieronder.

2 juni werkstaking
Afgelopen periode hebben de vakbonden HTM een ultimatum gesteld om het eindbod te verbeteren en met een goede loonsverhoging te komen, de afspraken rondom koopkrachtbehoud na te komen en de werkdruk te verlagen. HTM is hier niet op ingegaan en het ultimatum is verlopen op 18 mei 2022. Daarom hebben wij afgelopen week een staking aangekondigd op 2 juni voor een goede cao. Bij deze roep ik jullie allemaal op om het werk op 2 juni neer te leggen.  Het is essentieel dat jullie in grote getalen aanwezig zijn op 2 juni. Alleen dan kunnen wij laten zien, hoe belangrijk medewerkers van HTM een goede cao vinden.

Staken op de Telexstraat 3 vanaf aanvang dienst
Als jij werkt op 2 juni kan je vanaf aanvang van jouw dienst staken. Je kunt je tussen 7.00 uur en 12.00 uur melden als staker door je in te schrijven als staker bij de HTM busstalling op de Telexstraat 3 in Den Haag. Let op: ongeacht hoe laat je dienst begint, schrijf je je tussen 7.00 uur en 12.00 uur als staker in op de Telexstraat. Zodoende kom je in aanmerking voor een stakingsuitkering. Bij het inschrijven zorgen wij voor koffie en een broodje en zullen we jullie rond 10.00 uur informeren over het vervolg van de acties.

Bijvoorbeeld:
Dus als je eigenlijk een late dienst zou hebben op donderdag 2 juni, dan kom je op 2 juni tussen 7.00 en 12.00 uur naar de Telexstraat. Bijvoorbeeld om 11.00 uur. Als je een vroege dienst hebt op 2 juni die eigenlijk begint op Zichtenburg, dan ga je niet naar de stalling, maar rechtstreeks naar de Telexstraat. Je staakt dan en hoeft HTM hier niet over te informeren. Heb je op 1 juni een nachtdienst (dus van 1 juni 23.00 uur tot 2 juni 7.00 uur) en je staakt, dan kan je thuis blijven en je donderdagochtend 2 juni tussen 7.00 en 12.00 uur melden als staker op de Telexstraat.

Stakingsformulier
Als bijlage bij deze brief tref je een stakingsformulier aan. Door het invullen van het stakingsformulier op 2 juni kom je in aanmerking voor een stakingsuitkering van CNV Vakmensen. De bedoeling is wel dat je op 2 juni jezelf meldt op de Telexstraat met dit ingevulde formulier om jezelf in te schrijven als staker. Ter plekke kan je het formulier inleveren bij de aanwezige CNV’er. Heb je een vrije dag of wil je toch werken? Dan kan je het formulier niet invullen.

Vrije dag
Wil je niet staken? Maar wel solidair zijn met de inzet van de vakbonden? Tot aanvang van de dienst kan je er ook voor kiezen om een vrije dag op te nemen. Als je dat doet, dan roepen wij je ook op om naar de Telexstraat te komen om onze cao eisen te ondersteunen. HTM heeft toegezegd de verlofaanvragen voor 2 juni te honoreren.

Toch werken?
Ga je toch werken op 2 juni dan begin je de dienst volgens de instructies die je van HTM krijgt. HTM heeft aan ons laten weten dat trams en bussen op 2 juni niet zullen rijden. Bestuurders die wel willen werken, kunnen zich bij HTM als werkwillenden melden en dan hun dienst op de stalling uitzitten. Hierover hebben wij met HTM veiligheidsafspraken gemaakt.

Vragen?
Heb je vragen en/of opmerkingen naar aanleiding van het stakingsformulier? Neem dan contact op met mij per mail of per telefoon. Heb je vragen en/of opmerkingen over de organisatie van de acties? Neem dan contact op met het Landelijke Actiecentrum. Donderdag 26 mei en vrijdag 27 mei is het Landelijk Actiecentrum alleen bereikbaar via de mail, actie@cnvvakmensen.nl. Vanaf maandag 30 mei ook via telefoonnummer 030 751 1450 of per mail via  actie@cnvvakmensen.nl

Sanne van der Meulen
Cao onderhandelaar
E: s.vandermeulen@cnvvakmensen.nl
T: 06 2239 2964

https://www.cnvvakmensen.nl/vervoer/stads-en-streekvervoer/cao-htm/

 

Downloads