Al het nieuws

CNV bereidt ultimatum aan HTM voor

Vorige week hebben de ledenvergaderingen bij HTM plaats gevonden. Deze ledenvergadering is massaal bezocht. Tijdens de vergadering hebben leden bijna unaniem het hernieuwde eindbod afgewezen en voor acties gestemd. In deze nieuwsbrief lees je hoe verder.

Massale opkomst wijst hernieuwd eindbod af


Vlak voor onze ledenvergaderingen heeft HTM een hernieuwd eindbod naar alle werknemers gestuurd. Dit hernieuwde eindbod is enigszins verbeterd t.o.v. het eerdere eindbod. Tijdens de ledenbijeenkomst is dit eindbod besproken. In aanloop naar de ledenvergaderingen hebben veel leden al aan mij persoonlijk laten weten dit eindbod af te wijzen. Ook tijdens de ledenvergadering is het eindbod, bijna, unaniem naar de prullenbak verwezen. Belangrijke redenen om dit te doen is de onvoldoende loonsverhoging en het ontbreken van werkdrukverlichtende maatregelen.

CNV stemt voor acties


Na de stemming over het hernieuwde eindbod van HTM, hebben de leden gestemd over actie voeren. Bijna unaniem hebben alle aanwezige leden gestemd om actie te voeren voor een nieuwe, fatsoenlijke, cao. Dat betekent dat CNV inmiddels bezig is om zich voor te bereiden op het voeren van actie. De eerste stap is om HTM een ultimatum te sturen.

Ultimatum


Het ultimatum is een juridisch brief waarin HTM nog een kans krijgt op in te gaan op de eisen van de vakbonden. Belangrijk is om deze brief zorgvuldig vorm te geven en ook goed af te stemmen met het FNV. Inmiddels is er contact met de advocaat van CNV en de FNV. De planning is om de brief in de week van 9 mei te versturen. We houden je hiervan op de hoogte.

Vragen en/of opmerkingen


Heb je vragen en/of opmerkingen? Laat het ons dan vooral weten, dan nemen we contact met je op. Dat kan via de cao-pagina. Natuurlijk kan je ook terecht bij leden van de CNV Onderhandelingsdelegatie, André van Driel, Remco Portier en Michel Wiersma.

Sanne van der Meulen
Onderhandelaar CNV Vakmensen
E: s.vandermeulen@cnvvakmensen.nl

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error