Update 2e cao ronde Blue Amigo

Donderdag 24 november zijn er weer gesprekken geweest over de cao 2023 tussen vakbonden en directie Blue Amigo. Onderwerp van de gesprekken waren: de voorstellenbrief van Blue Amigo en de reactie van Blue Amigo op de voorstellen van de vakbonden. Het volgende cao overleg staat gepland op 6 december.

Voorstellenbrief Blue Amigo:
In de voorstellenbrieven van FNV en CNV hebben vakbonden aangegeven dat goede afspraken tussen vakbonden en Blue Amigo belangrijk zijn vanwege koopkrachtverlies van werknemers en het tegengaan van personeelskrapte. Blue Amigo moet een aantrekkelijk bedrijf worden waar mensen graag willen werken. De onderhandelingsdelegatie van Blue Amigo geeft in haar voorstellenbrief aan dat: “Als werkgever blijven wij de mogelijkheden bekijken om de arbeidscondities voor onze werknemers te verbeteren”. En:  “Daarnaast en zoals met elkaar besproken zien wij ook de druk op de werving en de krapte op de arbeidsmarkt. Deze is voornamelijk voor schippers al enige tijd krap, wij willen daarom in gesprek over een extra (nominale) verhoging van de lonen voor de schippers. Dit past ook in de gedachte om een beter loopbaanperspectief te bieden aan zowel de huidige als toekomstige werknemers. Ofwel van steward naar kapitein!”

Reactie Blue Amigo op voorstellen van de vakbonden en biedt:

  • Looptijd 1 jaar
  • Loonsverhoging van 6%
  • Een éénmalige vergoeding in december 2022 van € 500,= en een éénmalige vergoeding van € 750,= in Maart 2023. Vraag van vakbonden is of dit netto of bruto is, Blue Amigo komt hier op terug.
  • Aanpassen reiskosten akkoord., verhoging naar € 0,21 per kilometer. Moet nader afgestemd worden.
  • ORT aanpassen naar % is bespreekbaar. FNV komt met voorstel.
  • Generatiepact vindt Blue Amigo niet wenselijk.
  • Over het voorstel van CNV inzake inwerkvergoeding, komt Blue Amigo met een voorstel.
  • Aanpassen maaltijdvergoeding., Blue Amigo komt met voorstel.
De complete voorstellenbrief van Blue Amigo is toegevoegd in de bijlage.

Hoe nu verder?
Het volgende overleg tussen Blue Amigo en vakbonden staat gepland op dinsdag  6 december. Dit overleg zal in het teken staan van reactie van vakbonden op het bod van Blue Amigo. Daarnaast zullen werkgever en vakbonden een aantal zaken concretiseren, zoals de ORT vergoeding, éénmalige bonus, herverdeling verlofdagen en voorstel inwerkvergoeding.

Dit cao proces wordt bijgehouden op onze cao-pagina. Je kunt hier je vragen stellen en reageren: Cao Aquabus | CNV Vakmensen

Namens de CNV en FNV onderhandelingsdelegatie,

Edward Veninga, kaderlid FNV,
Wim Jaasma, kaderlid FNV,
Edwin Kuiper, vakbondsbestuurder FNV Vervoer,

Wouter van Middelkoop, kaderlid CNV Vakmensen

en

Diana Kraan
Vakbondsbestuurder CNV Vakmensen
T: 06-22389584
E: d.kraan@cnvvakmensen.nl

 

Downloads