Rail infra Structuur (RIS) - Nieuwe cao is een feit

Op de valreep voor het nieuwe jaar is in de sector Railinfrastructuur (RIS) een cao tot stand gekomen. Een grote meerderheid van de stemmende CNV-leden heeft vóór het tot stand komen van een nieuwe cao gestemd. Ook bij FNV en HZC heeft een meerderheid van de stemmende leden vóór gestemd. De nieuwe cao treedt per 1 januari 2024 in werking.

Nieuwe cao Railinfrastructuur tot stand gekomen

Op  4 december 2023 kwam tussen cao-partijen het onderhandelingsresultaat cao Railinfrastructuur tot stand. Vervolgens hebben vakbonden het onderhandelingsresultaat ter stemming aan de leden voorgelegd. Alles overziende gaf CNV Vakmensen aan de leden een positief stemadvies. Tot vóór de week van Kerst konden de leden hun stem uitbrengen. Inmiddels zijn de stemmen geteld.  De uitslag was helder: 89,5% van de stemmende leden heeft vóór gestemd. 10,5% van de leden was tegen.
Ook bij de andere bonden was een meerderheid vóór. Daarmee heeft de Railinfrastructuur per 1 januari 2024 een nieuwe cao.

Structurele loonsverhoging

Per periode 1 2024 stijgen de lonen en aanverwante toeslagen met 6,25%. Het minimumloon gaat € 14,00 bruto per uur bedragen. 
Op onze cao-pagina kun je het onderhandelingsresultaat nog eens nalezen. De komende periode gaan cao-partijen aan de slag met het uitwerken van de cao-tekst.

Meepraten en reageren

Heb je vragen of opmerkingen over de cao die tot stand gekomen is, op onze cao-pagina kun je reageren en meepraten. Ontvang je deze nieuwsbrief per post, ga dan naar www.cnvvakmensen.nl en ga vervolgens naar het kopje cao en tik in het zoekveld Rail Infra Structuur in.

Lid worden

Maak jouw ongeorganiseerde collega nu lid van CNV Vakmensen.  Werf hier een nieuw lid of ga voor meer informatie over het lidmaatschap naar cnv-ledenwerven.nl

Goede jaarwisseling gewenst!

Voor een ieder een goede jaarwisseling en een veilig, voorspoedig en bovenal gezond 2024 gewenst.

Robbim Heins
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 5160 1987
E: r.heins@cnvvakmensen.nl 

Jan Koppen, kaderlid CNV Vakmensen en lid onderhandelingsdelegatie
Bill Verheul, kaderlid CNV Vakmensen en lid onderhandelingsdelegatie

Stel hier je vraag aan de onderhandelaar

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error