ProRail : Wat wordt de inzet van het CNV bij de cao-onderhandelingen?

Graag willen we van onze leden horen welke voorstellen het CNV moet inbrengen in het cao-overleg 2024. We hebben daarom een enquête gemaakt, die door onze leden en ook niet-leden kan worden ingevuld. We willen daarmee een zo breed mogelijk draagvlak creëren voor onze cao-voorstellen.

Cao ProRail

De cao van ProRail heeft een looptijd tot 1 juli 2024. In het voorjaar willen we meer met ProRail gaan onderhandelen over de vernieuwing van de cao. We hopen dat we dan ruim voor de expiratiedatum een nieuwe cao hebben. Op 18 maart is de eerste bijeenkomst gepland. Deze bijeenkomst is de zogenaamde Kick-off van het cao-overleg. We zullen daar procedurele afspraken maken en hoog over de wederzijdse cao-thema's met elkaar gaan bespreken. Dan weten we ook in grote lijnen wat we van elkaar kunnen verwachten bij het daadwerkelijke cao-overleg.

De enquête

De enquête is op basis van het algemene arbeidsvoorwaardenbeleid van het CNV en de input van het CNV Netwerk (kadergroep) opgesteld. Net als in voorafgaande jaren kan de enquête door leden en niet-leden worden ingevuld. Het verzoek aan onze leden is om deze enquête zo breed mogelijk te verspreiden onder de collega's die geen lid zijn van het CNV. We willen daarmee een zo breed mogelijk draagvlak creëren voor onze cao-voorstellen. De enquête kan tot 11 maart worden ingevuld en naar ons worden opgestuurd. Klik  hier om de enquête in te vullen

Cao-voorstellen CNV

Op basis van de enquête en het arbeidsvoorwaardenbeleid van het CNV formuleert het CNV Netwerk de cao-voorstellen van het CNV. In een nieuwsbrief zullen we jullie daar uiteraard ook deelgenoot van maken. Alvast bedankt voor het invullen en verspreiden van de enquête!

De cao online

Je kunt het cao-traject online volgen. Reageer of stel je vragen en blijf zo altijd op de hoogte van het laatste nieuws over jouw cao. Ga hier naar jouw cao-pagina Krijg je deze nieuwsbrief per post dan hebben wij geen email-adres van jou. Wil je in het vervolg de nieuwsbrief ook liever digitaal (dus ook sneller) ontvangen? Ga naar www.cnvvakmensen.nl/mijncnv en pas je gegevens aan. 

Jerry Piqué
Onderhandelaar
M: 06 5160 2052
j.pique@cnvvakmensen.nl