Onderhandelingsresultaat cao ProRail

Dinsdagavond hebben bonden en directie een onderhandelingsresultaat bereikt over de vernieuwing van de cao. In een eerdere nieuwsbrief heeft CNV Vakmensen uitgelegd dat we met een smalle agenda de onderhandelingen in zouden gaan. In het onderhandelingsresultaat zijn daarom alleen afspraken gemaakt over de looptijd, de loonontwikkeling en de daaraan gerelateerde artikelen.

Het onderhandelingsresultaat
In de bijlage ontvangen jullie het onderhandelingsresultaat. De belangrijkste punten hebben we hieronder voor jullie op een rijtje gezet:

• Een looptijd van 18 maanden, te weten van 1 januari 2023 tot 1 juli 2024
• Een structurele loonsverhoging per 1 januari 2023 van 6% met een “vloer” van €375. De vloer 
   per 1 januari 2023 wil zeggen dat de verhoging minimaal €375 bruto bedraagt bij een fulltime 
   dienstverband.
• Een eenmalige vergoeding met de salarisuitbetaling van januari 2023 van €1350 bruto bij een 
   fulltime dienstverband.

Hoe nu verder?
Het onderhandelingsresultaat zal in de Bedrijfsledengroep van CNV Vakmensen worden besproken. De vragen die daar op tafel liggen zijn onder andere met welk advies we het resultaat aan de leden zullen voorleggen en hoe wij de leden gaan raadplegen. ProRail wil voor 15 december weten of het CNV kan instemmen met het onderhandelingsresultaat. De stemming onder onze leden moet dan afgerond zijn.

Tot slot
Binnenkort ontvangen jullie een nieuwsbrief met het standpunt van de Bedrijfsledengroep, de ledenraadpleging en een stemformulier. De onderhandelingsdelegatie wil de leden en kaderleden hartelijk danken voor de steun gedurende de onderhandelingen.

Met vriendelijke groeten,
de onderhandelingsdelegatie,

Johan Knuivers
Marcel Walraven
Jerry Piqué

E: j.pique@cnvvakmensen.nl

Downloads

Heb jij een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error