Hoe gaat het met het POB bij ProRail?

CNV Vakmensen heeft van diverse leden vernomen dat het opnemen van het Persoonlijk Ontwikkel Budget (POB) niet eenvoudig is. Leidinggevenden willen soms zeggenschap over de besteding van het budget en er wordt ook vaak verwezen naar de fiscale beperkingen. Graag willen we van jullie via deze mini-enquête horen hoe jullie het POB ervaren. Met de uitslagen van de enquête kunnen we met ProRail in gesprek gaan om te bezien hoe het gebruik van het POB gestimuleerd kan worden.

Het POB

CNV Vakmensen heeft zich in diverse cao-onderhandelingsrondes sterk gemaakt voor een POB. In de vorige cao hebben we daar uiteindelijk een afspraak over kunnen maken. Het POB staat los van de functiegerichte opleidingen die door de werkgever worden gefaciliteerd. Een POB mag en kan zelf door de medewerker worden ingezet worden om zijn of haar inzetbaarheid binnen of buiten ProRail te verbeteren. Met het POB ben je in de visie van CNV Vakmensen als werknemer altijd "arbeidsmarktklaar".

Enquête

CNV Vakmensen wil zowel aan leden als niet-leden vragen hoe het gaat met het POB bij ProRail. Heb je als werknemer daadwerkelijk zeggenschap over dit budget en welke rol speelt een leidinggevende bij het aanvragen van het budget? Met de resultaten van deze enquête willen we het gesprek gaan voeren met de directie van ProRail. Aan de CNV leden is het verzoek om deze enquête ook onder hun collega's, die geen lid zijn van het CNV, te verspreiden. Tot uiterlijk vrijdag 3 maart 2023 kan de enquête worden ingevuld. Klik HIER om de enquête te starten. Voor diegenen die deze nieuwsbrief per post krijgen, kunnen het volgende in hun browser invullen: http://bitly.ws/Ap3s

Alvast bedankt voor het invullen van de enquête!

Jerry Piqué
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06-51 60 2052
E   j.pique@cnvvakmensen.nl