Al het nieuws

CNV leden akkoord met onderhandelingsresultaat Service Stations NS

De ledenraadpleging over het onderhandelingsresultaat afspraken omtrent organisatiewijziging en herinrichting service stations heeft een positief resultaat opgeleverd. Dat hebben wij NS laten weten.

Onderhandelingsresultaat Service Stations wordt akkoord

NS heeft een adviesaanvraag ingediend over organisatiewijziging en herinrichting bij Service Stations. Daarover is veel overleg geweest. CNV Vakmensen wilde afspraken maken over het opvangen van de sociale  gevolgen van deze reorganisatie. Uiteindelijk is er een onderhandelingsresultaat bereikt, waarin ook sociale afspraken zitten. Dat onderhandelingsresultaat is ter stemming voorgelegd aan de CNV leden bij Service Stations. 67% van de leden heeft hiermee ingestemd. Dat betekent dat er voor CNV Vakmensen een akkoord is. Dat hebben wij NS laten weten. Leden bij de andere bonden hebben ook ingestemd. Er is  nu dus  een definitief akkoord. Het onderhandelingsresultaat, dat nu een akkoord is,  is bijgevoegd.

Natuurlijk is het Sociaal Plan van toepassing. Maar daarbovenop staan in het onderhandelingsresultaat afspraken over personele gevolgen bijvoorbeeld over standplaatsen, reistijd en hulp bij vinden van ander werk.

Nog vragen en/of opmerkingen?

Heb je nog vragen en/of opmerkingen dan kan je mij altijd mailen/bellen of via www.jeachterban.nl/nederlandse-spoorwegen-ns/ 

Ike Wiersinga,
bestuurder CNV Vakmensen
E   i.wiersinga@cnvvakmensen.nl 
06 23 50 09 86

Downloads