Cao overleg Movares 2023

Op 16 november vinden bij Movares de eerste onderhandelingen plaats voor de vernieuwing van de cao, waarvan de looptijd op 31 december 2022 verstrijkt. De cao-onderhandelingen zullen behoorlijk worden gedomineerd door de inflatie. De tijd van gematigde loonontwikkeling is voorbij. Vakbonden hebben nu als hoogste prioriteit de hoge inflatie in de lonen te compenseren. Ook CNV Vakmensen zal zich in de komende onderhandelingen vooral gaan richten op koopkrachtbehoud. Daarnaast zullen wij ook voorstellen doen voor thuiswerken, reiskosten en pensioen.

Wat CNV Vakmensen betreft wordt het een cao met een zogenaamde korte klap: de focus richten op materiele zaken en snel duidelijkheid geven aan de medewerkers over hun financiële situatie in 2023.

CNV Vakmensen zal in de voorstellenbrief nog geen percentage noemen voor de loonstijging; we zullen er bij Movares op aandringen om de koopkracht in 2023 maximaal te compenseren.

Er wordt ook meer thuis gewerkt en het zakelijk reizen met de auto is ook duurder geworden door de stijging van de brandstofprijzen. CNV Vakmensen zal Movares voorstellen het fiscaal maximale bedrag aan de medewerkers hiervoor te vergoeden.

Een opbouw van het pensioen tot het maximum dat fiscaal mogelijk is, vindt nog niet plaats bij Movares. We zullen de werkgever voorstellen om in een aantal stappen (jaren)  naar dat fiscale maximum toe te groeien. Een directe stap naar het maximum zou nu teveel beslag gaan leggen op de loonontwikkeling en we beseffen dat medewerkers vooral nu hun financiële positie willen verbeteren.

Graag vernemen we van jullie hoe jullie tegen onze inzet aankijken. Je kan daarom voor 14 november een e-mail sturen naar de onderhandelingsdelegatie: j.pique@cnvvakmensen.nl

 

Met vriendelijke groeten,

Hans van Ankeren
Jerry Piqué

Wil je reageren of heb je een vraag?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error