Onderhandelingsresultaat CAO Railinfrastructuur

Na een aantal rondes onderhandelen heeft CNV Vakmensen een onderhandelingsresultaat bereikt voor de nieuwe cao RIS. Alhoewel we niet al onze voorstellen hebben kunnen realiseren, zijn we wel blij dat er nu eindelijk een resultaat op tafel ligt. We horen graag hoe jullie er over denken!

De hoofdpunten
In de bijlage kunnen jullie de volledige tekst van het onderhandelingsresultaat nog eens nalezen. Hieronder de hoofdpunten:

  • De looptijd van de cao is van periode 1 2020 tot en met periode 13 2022;
  • Een structurele loonsverhoging van 3,5% per periode 1 2021 (met terugwerkende kracht en uit te betalen per periode 6 2021);
  • Een structurele loonsverhoging van 0,5% per periode 1 2022;
  • Werkgevers reserveren 1% loonruimte t.b.v. pensioencompensatie.

Overige afspraken
Zodra de cao is goedgekeurd richten partijen een werkgroep op om te kijken of we een regeling kunnen afspreken die het mogelijk maakt om eerder te stoppen met werken. Dit heeft de eerste prioriteit. Daarnaast hebben we afgesproken dat bonden en werkgevers gezamenlijk in overleg zullen treden met ProRail over de door ProRail gehanteerde indexeringsregeling in de PGO-contracten. Hopelijk kunnen we zo meer loonruimte creëren in de toekomst.

Het woord is nu aan jullie
Zoals gezegd zijn we blij dat er nu eindelijk een nieuwe cao in zicht is. Ondanks dat we niet al onze wensen hebben kunnen binnenhalen denken we dat we voor nu het best mogelijke resultaat hebben bereikt. Maar jullie hebben natuurlijk het laatste woord. We horen graag hoe jij erover denkt. Breng daarom HIER  je stem uit. Dat kan tot en met 27 april.
Ontvang je deze nieuwsbrief per post, breng dan je stem uit door in je browser in te typen: https://bit.ly/3alJfdR .

Mede namens Jan van Gijssel en Jan Koppen (onderhandelingsdelegatie),

Peter Bloemendaal
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 20 47 18 87
E:  p.bloemendaal@cnvvakmensen.nl

Downloads