Wil jij de pensioenbelangen behartigen voor Rail en OV?

Er komen verkiezingen aan voor het verantwoordingsorgaan van het Pensioenfonds Rail en OV. Bouw jij nu nog pensioen op bij pensioenfonds Rail en OV en wil jij de pensioenbelangen van jouw collega`s behartigen? Stel je dan verkiesbaar voor het Verantwoordingsorgaan. In deze nieuwsbrief lees je hoe dat moet.

Om de belangen van de deelnemers aan het pensioenfonds te behartigen, kent het pensioenfonds een verantwoordingsorgaan (VO). Dit VO adviseert het bestuur van het pensioenfonds over het beleid van het fonds. Werknemers, gepensioneerden en werkgevers zijn in het VO vertegenwoordigd. Als lid van het VO behartig je de belangen van de deelnemers. Daarnaast is deelname een verrijking. Je leert het spel van overleg en onderhandelen, ontvangt opleidingen van het pensioenfonds en vormt een belangrijke schakel tussen CNV en het pensioenfonds.

CNV zoekt kandidaten!

Dit jaar zijn er verkiezingen voor het Verantwoordingsorgaan. Een verantwoordelijke functie waarvoor CNV leden zoekt die zich kandidaat willen stellen.

Het profiel van de kandidaten

Het Pensioenfonds Rail en OV heeft een profielschets gemaakt van de kandidaten voor het Verantwoordingsorgaan opgesteld. De profielschets zegt onder andere het volgende over de kandidaat: 

Je bent natuurlijk lid van CNV en je:

  • moet op 1 januari 2025 én de vier jaar daarna actief deelnemer van Rail en OV zijn;
  • wil na benoeming ten minste vier jaar lid blijven van het verantwoordingsorgaan;
  • hebt interesse in de pensioenmaterie en wil ook opleidingen volgen;
  • werkt graag samen met anderen, maar kan ook kritisch zijn;
  • hebt begrip voor andere meningen en bent bereid om naar anderen te luisteren bij de oordeelsvorming.

Wat vraagt het?

Het lidmaatschap aan het verantwoordingsorgaan kost tijd. Het Pensioenfonds geeft aan dat het daarbij in ieder geval gaat om 2 dagen per maand.

Geïnteresseerd?

Stuur uiterlijk 29 mei 2024 jouw aanmelding met je persoonsgegevens en een korte motivatiebrief aan i.wiersinga@cnv.nl. Op basis van de aanmeldingen zullen de vakbondsbestuurders I. Wiersinga, J. Pique en E.J. van de Mheen gesprekken voeren met de kandidaten om zodoende een evenwichtige samenstelling van de kandidatenlijst te maken. Daarnaast streeft CNV naar evenwicht tussen ervaring in de fractie en het bevorderen van vernieuwing. Dus iedereen die denkt dat is wel iets voor mij, reageer s.v.p. 

Datum ingang nieuw pensioen

Even iets anders. Als het goed is, heb je als deelnemer van het fonds onderstaand bericht al ontvangen, maar voor de zekerheid sturen wij het je alsnog:
Het bestuur van Pensioenfonds Rail en OV heeft een nieuwe datum vastgesteld voor de overgang naar de nieuwe pensioenregeling. De beoogde nieuwe datum is 1 januari 2026. Hiermee neemt Rail en OV meer tijd om de overgang naar de nieuwe pensioenregeling zorgvuldig en verantwoord te realiseren.

Mede namens Evert Jan van de Mheen, bestuurder CNV (OV) en Jerry Pique, bestuurder CNV (Rail),

Ike Wiersinga
Bestuurder CNV (Rail)
M: 06-23 50 09 86
i.wiersinga@cnvvakmensen.nl