Uitslag cao-enquête: NS denk aan de mens

De resultaten van de enquête over de NS-cao geven een duidelijk beeld. CNV-leden vinden dat NS onvoldoende de mens achter de NS-er ziet. Daardoor hebben velen het gevoel dat zij er niet toe doen en dat zij geen zinvol werk doen.

Conclusie uit enquête: NS denk aan de mens achter de NS-er

Als er één ding duidelijk is uit de cao-enquête NS is het dit: CNV-leden vinden dat NS hen meer het gevoel moet geven dat zij meetellen en dat hun werk zinvol is. Of dat nu gaat om een RVU-regeling, de verschillen tussen hoofdstuk 8 en 9, de mogelijkheden om door te stromen en daar tijd voor te krijgen, of het zelf plannen van roosters: systemen lijken belangrijker dan mensen. Dat kan toch niet de bedoeling zijn. Bij een dienstverleningsbedrijf als NS zou de mens voorop moeten staan. Op basis van deze enquête-uitslag zullen wij een voorstellenbrief maken met die nadrukkelijke boodschap.

Start van de onderhandelingen

Op 25 april hebben we een kick-off van de onderhandelingen. De onderhandelaars en betrokken kaderleden (actieve leden) van CNV Vakmensen en de andere vakbonden worden dan bijgepraat over de situatie bij NS en worden geïnspireerd door een externe spreker. Begin mei 2022 starten wij met de echte onderhandelingen. Tegen die tijd zullen wij de voorstellenbrief naar NS sturen. Vanzelfsprekend ontvang jij als lid die brief dan ook. En tijdens de onderhandelingen houden wij jou natuurlijk ook op de hoogte.

Nog vragen en/of opmerkingen?

Heb je nog vragen en/of opmerkingen dat kan via i.wiersinga@cnvvakmensen.nl of via de cao-pagina.

Ike Wiersinga, onderhandelaar CNV Vakmensen
M 06 2350 0986 / i.wiersinga@cnvvakmensen.nl 
Werkzaam van dinsdag tot en met vrijdag

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error